یوسفی مطرح كرد؛
چگونه گفتن حلقه گمشده ادبیات اقتباسی کودک است نه چه گفتن
به گزارش جاویدانی، یوسفی نویسنده کودک و نوجوان اظهار داشت: در ادبیات اقتباسی مشکل چه گفتن نداریم و انبوهی از متن ها را در ادبیات داریم؛ مشکل اصلی ما چگونه گفتن است و این حلقه گمشده ادبیات اقتباسی کودک شمرده می شود.
به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، آئین رونمایی از مجموعه کتاب پنج جلدی «یک پاورقی» (داستان هایی از شاهنامه) دوشنبه ۲۱ خرداد در سینما تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا شد.
این مجموعه شامل داستان هایی از «هفت خوان رستم، آرش کمانگیر، گردآفرید، زال و ضحاک» به نویسندگی محمد گودرزی دهریزی و امیرحسین زنجانبر کاری از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
در ابتدای نشست مورد اشاره، عباس محمددینی مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون پرورش فکری کودک و نوجوان اظهار داشت: مجموعه «یک پاورقی» یک کار فاخر ادبی است که کانون پرورش فکری در انجام آن بسیار موفق بوده است.
وی اضافه کرد: این اثر یک نوآوری شمرده می شود و ما نیاز به این نوآوری ها داریم تا با حلقه های واسط بچه ها را به ادبیات کهن وصل نماییم. انتشارات کانون پرورش فکری باید به سمت کارهای این چنینی برود و این در حالیست که سایر انتشارات کمتر به سمت انتشار چنین آثاری می روند.
«یک پاورقی» ساختارشکن است
در بخش دیگر از این مراسم محمدرضا یوسفی نویسنده کودک و نوجوان اظهار داشت: در عرصه بازآفرینی در آثاری که برای بچه ها تولید می شود کمتر با امور ساختارشکن مواجه هستیم، بدین سبب من از مشوقان انتشار آثاری مانند مجموعه «یک پاورقی» هستم.
وی اضافه کرد: آثار بازآفرینی نشان میدهد ما میراث دار فردوسی و ادبیات کهن هستیم. هرجا امر بازآفرینی اتفاق می افتد من به سر ذوق می آیم. نوشتن از رستم، سهراب و… کار سختی است و این اثر از نظر ساختارشکنی، تقدس زدایی از متن، دو روایت موازی، از متن به حاشیه رسیدن، تصویرگری و… می تواند مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: بحث داوری کتاب ها در مرحله اول چالش برانگیز بود چون این کتاب ها ساختارشکن بودند و در متن اولیه ارتباط برقرار کردن با آن سخت بود اما مورد توجه قرار گرفتند و کار انجام شد. ما در ادبیات اقتباسی مشکل چه گفتن نداریم و انبوهی از متن ها را در ادبیات داریم؛ مشکل اصلی ما چگونه گفتن است و این حلقه گمشده ادبیات اقتباسی کودک شمرده می شود. در پاورقی ها سعی کردیم روی چگونه گفتن تمرکز نماییم.
این نویسنده اضافه کرد: کانون پرورش فکری جسورانه پذیرفت یک ساختار جدید را زیر چاپ ببرد. کانون باید بنای خودرا زیر بار کارهای شجاعانه و جسورانه ببرد و در سال یکی دو کار متفاوت تولید نماید چون خیلی از ناشران حاضر به این کار نیستند.
محمد گودرزی دهریزی در آخر اظهار داشت: اگر انیمیشن های بزرگ دنیا موفق هستند محصول یک کار گروهی است و فقط کار گروهی در دنیا جواب می دهد. مجموعه «یک پاورقی» هم به کمک تصویرگرها نمایشی از یک کار گروهی است. ما ساعت ها با هم سعی کردیم تا این اتفاق خوب بیفتد.
منبع: جاویدانی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب