مسابقه قرآنی مدهامتان در بستر فضای مجازی

مسابقه قرآنی مدهامتان در بستر فضای مجازی

به گزارش جاویدانی معاون فرهنگی، هنری ستاد فهما با اشاره به برنامه های مسابقه قرآنی مدهامتان، اظهار داشت: این مسابقه سال جاری با عنایت به شرایط بوجود آمده در بستر فضای مجازی برگزار شده و آخرین فرصت ارسال آثار ۳۰ آذر است.


به گزارش جاویدانی به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای(فهما)، «سعید سعادتی» ضمن اشاره به برگزاری غیرحضوری مسابقه قرآنی «مدهامتان» که از مهمترین برنامه های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد شور در عرصه قرآن و عترت به حساب می آید، اظهار داشت: علاقه مندان به شرکت در این رویداد قرآنی می توانند تا تاریخ ۳۰ آذر ماه نسبت بارگذاری آثار در سامانه بچه های مسجدbachehayemasjed.ir ویژه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد اقدام نمایند ضمن اینکه مسابقه مذکور در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می گردد.
معاون فرهنگی هنری ستاد فهما افزود: نفرات برتر استانی در هر رشته به مرحله کشوری راه می یابند و با عنایت به شرایط فعلی ناشی از شیوع ویروس کرونا، نحوه برگزاری مرحله کشوری این مسابقه اعلام می شود.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به کیفیت برگزاری بخش ها و رشته های مختلف مسابقه مدهامتان اظهار داشت: رشته اذان و مُکبری صرفاً ویژه برادران شرکت کننده در مسابقه است، همینطور رشته تلاوت نور(ترتیل) در دو بخش برادران و خواهران برگزار شده و ویژه رده سنی ۹ تا ۱۴ سال (متولدین سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۸۵) است.
معاون فرهنگی هنری ستاد فهما خاطرنشان کرد: میزان و الگوی تلاوت از سوره های «یاسین»، «الرحمن»، «واقعه» به این شرح است: سوره یاسین (فراز ۱: آیات ۱ تا ۱۲- فراز ۲: آیات ۳۳ تا۴۰)، سوره الرحمن (فراز ۱: آیات ۱ تا ۱۸ – فراز ۲: آیات ۶۰ تا ۷۸) و سوره واقعه (فراز ۱: آیات ۱-۲۴-آیات ۵۷ تا ۷۴). سوره واقعه (فراز ۱: آیات ۱ تا ۲۴ – آیات ۵۷ تا ۷۴).
سعادتی با اشاره به اینکه ضبط آثار شرکت کنندگان به علت شیوع بیماری کرونا در منازل بلامانع است، خاطرنشان کرد: البته در شرایط عادی اجرا و ضبط این آثار در مساجد از اولویت برخوردار بوده و امتیاز بیشتری دارد.
وی اظهار داشت: افرادی که در مرحله کشوری مسابقات مدهامّتان، سازمان اوقاف و امورخیریه، آموزش و پرورش، بسیج، معاونت قرآن و عترت و...) طی سال های ۹۶ تا ۹۸رتبه های اول تا سوم، ممتاز، عالی و شایسته تقدیر را کسب کردند و افرادی که در مرحله استانی مسابقات مذکور رتبه اول راکسب کرده باشند نمی توانند در این مسابقات شرکت نمایند.
معاون فرهنگی هنری ستاد فهما خاطرنشان کرد: اجرای تقلیدی از الگوهای بارگذاری شده رشته های مسابقات در سامانه، دارای امتیاز است و هر فرد در ابتدای اثر بارگذاری شده باید به صورت کامل (نام و نام خانوادگی، استان و نام کانون) خویش را درج کند.
سعادتی اضافه کرد: فایل های ارسالی در همه رشته ها باید به صورت تصویری بوده و چهره فرد به صورت کامل مشخص باشد؛ همینطور ضبط فیلم باید به صورت افقی، بی حرکت و بدون تدوین باشد.
وی با اشاره به کیفیت داوری در رشته تلاوت نور (ترتیل)، اظهار داشت: در این رشته بخش های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، وقف و ابتدا، داوری می شود.
سعادتی در مورد شرایط اختصاصی رشته «قرائت نماز» ویژه برادران و خواهران اظهار نمود: رده سنی شرکت در این رشته ۹ تا ۱۴ سال(متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۸۵) بوده و اثر مربوط باید به اجرای زنده نماز ۳ رکعتی باشد و همه اذکار (تسبیحات اربعه) با صدای بلند قرائت شود.
وی اظهار داشت: همینطور در رشته قرائت نماز، بخش های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، وقف و ابتدا، آداب و شرایط و اجرای ممتاز، داوری می شود؛ ضمن اینکه حداکثر زمان اثر ۳ دقیقه و حجم اثر حداکثر۳۰ مگابایت باشد.
سعادتی با اشاره به اینکه هر فرد در یک رشته می تواند شرکت نماید و فقط امکان بارگذاری یک اثر در همان رشته را دارد، خاطرنشان کرد: آثاری که فاقد شرایط و ضوابط اعلامی باشند از مرحله داوری حذف خواهند شد؛ ضمن اینکه آثار ارسالی متناسب با امتیاز در سه سطح عالی (۸۱ تا ۱۰۰) خوب ( ۶۶ تا ۸۰ ) متوسط ( ۵۰ تا ۶۵) رتبه بندی می شوند و از نفرات برتر رشته ها در مرحله اول (استانی) تجلیل می شود.
وی در بخش دیگری از مباحث خود در مورد شرایط اختصاصی رشته اذان (ویژه برادران) اظهار داشت: رده سنی شرکت کنندگان در این رشته ۹ تا ۱۴ سال (متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۸۵) بوده و فقط اذکار اذان از الله اکبر تا حی علی الصّلاه ضبط و ارسال شود؛ ضمن اینکه این رشته در بخش های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، آداب و شرایط و اجرای ممتاز، داوری می شود.
سعادتی در ادامه با اشاره به شرایط اختصاصی رشته مکبری (ویژه برادران) اظهار نمود: رده سنی شرکت در این رشته زیر ۹ سال شامل متولدین ۱۳۹۰ به بعد، همینطور رده سنی ۹ تا ۱۴ سال شامل متولدین ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ خواهد بود، اثر مربوط به اجرای زنده مکبری برای نماز دورکعتی است؛ ضمن اینکه در این رشته بخش های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، آداب و شرایط و اجرای ممتاز، داوری می شود.




منبع:

5.0 / 5
1391
1399/06/10
20:59:23
تگهای خبر: آموزش , شركت , فرهنگ , قرآن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
جاویدانی