مسعودی مطرح كرد؛
سلفی های سلبریتی ها در خدمت چه الگویی است؟
جاویدانی: سخنگوی انجمن ملی سواد رسانه ایران اظهار داشت: سواد رسانه ای باید در خدمت مبناهای ما باشد. سواد رسانه ای یعنی همه اطلاعات و عكس ها و مسائل زندگی مان را در اینستاگرام و فضای مجازی به اشتراك نگذاریم.
به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با سوژه نقد فرهنگی نمایش خود در رسانه های اجتماعی از وبلاگ تا اینستاگرام با حضور امیدعلی مسعودی عضو هیئت علمی دانشگاه سوره و سخنگوی انجمن ملی سواد رسانه ایران از آنتن رادیو گفتگو پخش گردید.
مسعودی ابتدای این برنامه با اشاره به مفهوم واژه خود اظهار داشت: امروزه نمایش خود، ناشی از جهان صنعتی شده و جهانی است كه در آن تبلیغات و نمایش در پذیرش ما توسط دیگران از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. آثار ادبی ما خصوصاً شاهنامه فردوسی، گلستان سعدی و دیوان حافظ به مسئله خود توجه زیادی دارند. در حقیقت تشخصی كه این آثار به عناصر و موجودات می دهند نشان دهنده توجه عمیق ادبیات ما به مسئله خود است.
وی اضافه كرد: وقتی فردی خودرا در خودروی لوكس به نمایش می گذارد، از نظر هستی شناسی یعنی این فرد به سمت دنیای مادی سوق پیدا كرده است. این در شرایطی است كه از منظر اسلام، غایت انسان، رسیدن به تعالی و خداوند است. مسئله اینجاست هدف هنرمند و یا ورزشكاری كه در فضای مجازی مطلبی را به نمایش می گذارد نمایش یك الگوی آرمانی از یك جامعه اسلامی است یا چیزی دیگر. متأسفانه گاهی مواقع هنرمندان و ستاره های سینما در شرایط بحرانی سلفی های خودرا در اینستاگرام منتشر می كنند و فالوور ها هم به شدت آنها را تایید می كنند باید دید هدف دو طرف از این كار چیست، خصوصاً در زمانی كه هنجارشكنی میگردد.
سخنگوی انجمن ملی سواد رسانه ایران در ادامه اظهار داشت: سواد رسانه ای باید در خدمت مبناهای ما باشد. سواد رسانه ای یعنی همه اطلاعات و عكس ها و مسائل زندگی مان را در اینستاگرام و فضای مجازی به اشتراك نگذاریم. معتقدم آزادی و گفتگو باید وجود داشته باشد اما افراط در آن غلط است. در سواد رسانه ای، مبحث فقه رسانه مطرح میگردد. ما بعنوان مسلمان باید حریم خودرا حفظ نماییم. رسانه های مجازی متعلق به شركت های بزرگی هستند و بدین سبب اطلاعات ما خیلی سریع به این شركت ها منتقل خواهد شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اقدامات انجمن ملی سواد رسانه در امتداد ارتقای سواد رسانه ای در جامعه، اظهار داشت: ما در دو سال اخیر دو همایش بزرگ «سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی» و همین طور «سواد رسانه ای و خانواده» را برگزار كردیم. هم اكنون در این انجمن به صورت مرتب، آموزش هایی را به آموزش و پرورش، خانواده ها و نهادها نمایش می نماییم. اگر سواد رسانه ای را افزایش دهیم، بهتر می توانیم سلفی بگذاریم و بهتر سلفی های دیگران را لایك نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب