استقبال نوجوانان از شعر سپید بیش از نیمایی است

استقبال نوجوانان از شعر سپید بیش از نیمایی است

جاویدانی: کمال شفیعی می گوید به سبب این که شعر سپید دست انداز موسیقایی ندارد، نوجوانان با آن ارتباط بیشتری از شعر نیمایی می گیرند و از مجموعه های شعر سپید بیشتر استقبال می کنند.



کمال شفیعی شاعر کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی کتاب های آماده چاپش، اظهار داشت: یک مجموعه شعر دارم که ان شا ا... تا نمایشگاه کتاب سال آینده منتشر می شود. همین طور یک مجموعه بیش از ۷۰ شعر سپید نوجوان دارم که عنوان آن «صلح زبان مشترک تمام درخت ها» است و بناست توسط انتشارات قدیانی چاپ شود.
وی اضافه کرد: یک کتاب دیگر به نام «گفتم مگس جان در چه حالی» دارم که مجموعه شعر کودک است و انتشارات کانون آنرا منتشر می کند. جز این ها، یک مجموعه شعر نوجوان هم دارم که هنوز اسمی برای آن انتخاب نکرده ام و تازه سرودن آن تمام شده است. در کنار مجموعه های شعر، یک کار پژوهشی هم دارم که بررسی شعر و ادبیات کودک و نوجوان کشور است.
این شاعر کودک و نوجوان در ادامه درباره ی میزان استقبال نوجوانان از شعر سپید اظهار داشت: هم اکنون نوجوان ها ارتباط بیشتری با شعر سپید می گیرند، تا شعر نیمایی. چون شعر سپید دست اندازهای زبانی و موسیقایی را ندارد و برای آنها خواندنش خیلی آسان تر است. البته مهم این است که شاعر ساختار شعر سپید را رعایت کرده باشد. این نکته ای است که شاعر را به چالش می کشد و اگر ساختار شعر سپید رعایت شود، برای مخاطب نوجوان خواندن و فهم آن آسان تر است و با آن ارتباط برقرار می کنند.
شفیعی با اعلان اینکه قبل از این هم تجربه چاپ شعر سپید برای نوجوان را داشته، اظهار داشت: قبلا هم یک مجموعه شعر سپید نوجوان داشتم که توسط شورای شعر کودک برگزیده کتاب سال شد و در کمتر از ۶ ماه به چاپ سوم رسید. یک مجموعه دیگر هم به نام «کفشم زمانی گاو بوده» داشتم که آن هم به چاپ سوم رسید و می شود اظهار داشت که استقبال از این کتاب ها از دیگر کتاب های من بیشتر بوده است.

راه اندازی ۷۰ کتابخانه روستایی

وی در آخر به اهمیت دسترسی خردسالان و نوجوانان به کتاب شعر و قصه اشاره نمود و اظهار داشت: امیدوار هستم روزی برسد که تمام خردسالان ما امکان برخورداری از کتاب های شعر و داستان را داشته باشند. تلاش من هم این است که برای روستاهای سراسر کشور کتاب خانه تأسیس کنم تا بچه هایی که در روستا زندگی می کنند، دسترسی خوبی به کتاب های شعر و داستان داشته باشند. خوشبختانه تا امروز بیش از ۷۰ کتابخانه روستایی راه اندازی کردم و بنا دارم این کار را ادامه بدهم.


منبع:

0.0 / 5
10
1403/11/02
10:31:08
تگهای خبر: زندگی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
جاویدانی