در پایتخت تاجیكستان انجام شد؛
امضای تفاهمنامه دائرة المعارف بزرگ اسلامی و دانشنامه ملی تاجیک
به گزارش جاویدانی، تفاهمنامه همکاری دائرة المعارف بزرگ اسلامی و دانشنامه ملی تاجیک در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان به امضا رسید.
به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، تفاهم نامه همکاری میان مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی و دانشنامه ملی تاجیک در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان به امضا رسید.
این تفاهم نامه به دنبال دعوت رسمی مؤسسه دولتی دانشنامه ملی تاجیک و سفر هیأتی از جانب مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با حضور محمد جعفری قنواتی، عضو شورای عالی علمی و مدیر دانشنامه فرهنگ مردم ایران؛ کیانوش کیانی هفت لنگ، عضو شورای عالی علمی و مشاور امور بین المللی و علی موسوی بجنوردی، مدیر اجرایی این مرکز امضا سد.
در آغاز، ضمن حضور در دانشنامه ملی تاجیک و بازدید از بخش های مختلف این مؤسسه و گفتگو با مدیران و کارشناسان آن، نورمحمد امیرشاهی، رئیس دانشنامه ملی تاجیک در دیدار با هیأت ایرانی، به تفصیل در رابطه با وضعیت دانشنامه از زمان شوروی سابق و اشکالات دانشنامه نویسی در آن زمان سخن گفت و سپس نظرات خویش را در رابطه با خط نیاکان، شاهنامه فردوسی و دولت سامانیان بیان کرد. او هم چنین ابراز امیدواری کرد با کمک همدیگر بتوانیم تمدن و فرهنگ مشترک مان را گردآوری و منتشر نماییم.
در ادامه، کیانی هفت لنگ اضافه کرد: هدف از این سفر انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دو مرکز است تا کلیدی برای ورود به گنجینه های علمی و فرهنگی دو کشورِ دوست و پلی برای نزدیکی بیشتر از پیش دو ملت باشد که امیدواریم سرآغاز انجام کارهای گسترده علمی میان دو کشور شود.
در پایان این جلسه، تفاهم نامه همکاری به امضا رسید و برخی از کتاب های انتشارات مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی به نهاد دانشنامه نگاری تاجیکستان اهدا شد.
در ادامه این سفر، هیأت ایرانی از انستیتوی زبان و ادبیات که زیر مجموعه آکادمی علوم تاجیکستان است، بازدید کردند و در جلسه ای با حضور شمس الدین محمدی، معاون و تعدادی از دانشمندان آن مؤسسه حضور بهم رساندند.
در این جلسه، بعد از سخنرانی کوتاهی توسط محمدی، کیانی هفت لنگ و بعضی از پژوهشگران، موسوی بجنوردی، بعد از معرفی مرکز دائرةالمعارف، دو پیشنهاد جهت همکاری ذیل یک تفاهم نامه بیان کرد که مورد استقبال حاضران قرار گرفت؛ نخست، چون در جلسه عنوان شد مردم تاجیک اطلاع اندکی از شخصیت های علمی در ایران طی قرون اخیر دارند، تألیف اثری مشترک برای معرفی شخصیت های علمی ایرانی معاصر به تاجیک ها و بالعکس، و دوم راه اندازی مجله ای مشترک و تخصصی برای پژوهش های ادبی-زبانی خراسان و ماوراءالنهر بود.
بازدید از کتابخانه ملی تاجیکستان و دیدار با سلیمه رجب زاده، معاون اول آن؛ مرکز میراث نسخ خطی و دیدار با رحمت کریم دولت، مدیر آن مؤسسه؛ و خانه موزه صدرالدین عینی، برنامه های دیگر این سفر چهارروزه بود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب