توسط موسسه دُكسا انجام شد؛

چاپ ترجمه کتاب راتلج در رابطه با شادکامی، شکوفایی و زندگی خوب

چاپ ترجمه کتاب راتلج در رابطه با شادکامی، شکوفایی و زندگی خوب

به گزارش جاویدانی، کتاب شادکامی، شکوفایی و زندگی خوب؛ بینشی دگرگون ساز برای به زیستن انسان نوشته گرت تامسن با ترجمه وحید موسوی داور توسط موسسه فرهنگی دکسا منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، کتاب «شادکامی، شکوفایی و زندگی خوب؛ بینشی دگرگون ساز برای به زیستن انسان» نوشته گرت تامسن، شیرتو گیل و آیور گودسن اخیرا با ترجمه وحید موسوی داور توسط موسسه فرهنگی دکسا منتشر و راهی بازار نشر شده است.
ترجمه این کتاب یکی از عناوین مجموعه «شکوفایی» است که این ناشر منتشر می کند. ازجمله سوالات پیش روی انسان مدرن اینست که چگونه زندگی ای ارزش زیستن دارد؟ کتاب های مجموعه یاد شده برای پاسخ به این سؤال منتشر می شوند.
گرت تامسون یکی از نویسندگان این کتاب، استاد کالج ووستر و مدیرعامل بنیاد گران هرمس برای صلح است. وی در کالج کرسی کامپتن در رشته فلسفه را در اختیار دارد و مانند این کتاب در تألیف ۲۰ کتاب مشارکت داشته؛ ازجمله «معنای زندگی، نیازها و از بیکن تا کانت». وی در تدوین کتاب ۶ جلدی تاریخ استاندارد فلسفه لانگمن و نگارش کتاب «بازاندیشی در آموزش متوسطه: نگاهی انسان محور و درک کل نگرانه صلح» هم مشارکت داشته است.
نسخه اصلی کتاب «شادکامی، شکوفایی و زندگی خوب» سال ۲۰۲۱ توسط انتشارات راتلج انتشار یافته و به مبحث شادکامی، به زیستی و زندگی خوب اختصاص دارد. این موضوعات در کتاب پیش رو از چشم انداز ترکیبی مضامین فلسفی، روان شناختی و جامعه شناختی بررسی شده اند.
مولفان اثر در فصول کتاب، نظریه های متعارف به زیستی و شادکامی، مانند نظریه لذت گرایی یا ارضای میل، را نقد کرده و از مدلهای اقتصادی تعریف به زیستی فاصله گرفته اند. آنها با تکیه بر ماهیت اجتماعیِ به زیستی، زندگی انسان را از منظر روابط اجتماعی، آگاهی و خودآگاهی شخصی و درک ارزش بررسی نموده اند. سه مولف مورد اشاره ابزاری سازی و کالایی سازیِ زندگی و فعالیتهای روزمره را هم نقد می کنند و بر ارزش ذاتی فعالیت ها و تجربیات روزمره متمرکز می شوند. چارچوب نظری پیشنهادی کتاب هم نقد اجتماعی بخصوص نقد مدلهای اقتصاد بازاری، نئولیبرال و مصرف گراست.
گرت تامسن، شیرتو گیل و آیور گودسن می گویند حوزه مطالعات به زیستی شامل مجموعه ای از وعده هاست که معمولاً به آنها عمل نمی گردد. این حوزه وعده می دهد برپایه شواهد تجربی ارزیابی های انتقادی عمیقی از نهادهای اجتماعی ارائه کند. اما به این وعده عمل نمی کند چون مفهوم ضعیف به زیستی معمولاً فقط انعکاس لذت ها، ترجیحات و رتبه بندی های ذهنی موجود است. این حوزه از نظر ارزیابانه کمینه گراست و به جای اینکه مبنایی بالقوه برای نقد اجتماعی ریشه ای باشد، انعکاسی کمرنگ از فرضیات پذیرفته شده جامعه است. اما سه مولف کتاب می گویند تلاششان اینست که مسیر جدیدی را در پیش بگیرند و به زیستی را بگونه ای توضیح دهند که به فرضیات اقتصاد نئوکلاسیک و روش شناسی های کَمّی مستقل از ارزش محدود نباشد.
کتاب پیش رو ۸ فصل دارد که به ترتیب عبارت اند از:
مقدماتی برای یک چارچوب»، «فراتر از ابزاری سازی»، «فعالیت ها و امیال»، «آگاهی»، «روابط»، «خودآگاهی ارزیابانه»، «پیش به سمت تعریف به زیستی» و «پیش به سمت نقد اجتماعی».
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
آگاهیِ همراه با درک ارزش برای به زیستی ضروری می باشد. ما تلاش کرده ایم اهمیت این نکته را با بررسی نتایج آن برای هیجانات و خلقیات، بخصوص شادکامی، توضیح دهیم. حال، همین کار را با توصیف این ایده استعاری انجام خواهیم داد که «دنیای» پدیدارشناختی یا تجربیِ شخص، که وی در آن زندگی می کند، امکانات به زیستیِ وی را مشخص می سازد. فرض اصلی اینست که هر تجربه، فعالیت یا فرآیند ارزشمندی می تواند بخشی از به زیستی شخص باشد مشروط به آن که بخشی از «دنیای» پدیدارشناختی او را شکل دهد.
جنبه های ارزیابانه زندگی های روزمره ما به پدیدارشناسی یا ماهیت تجربیِ توجهِ همراه با درک ارزش بستگی دارد. ماهیت قصدمندانه توجه به این معناست که ما در چارچوب توصیف هایی خاص _ و نه در چارچوب توصیف هایی دیگر _ به جهان توجه داریم. در این جا نه تنها از نظر «آنچه» ما به آن توجه می نماییم، بلکه از نظر اینکه ما «چگونه» _ یا در چارچوب چه توصیفاتی _ به آن چیز توجه می نماییم امکان گزینش وجود دارد. توجه همیشه از هر دو جهت گزینشی است. توجه ما به این چیز _ و نه آن چیز _ معطوف می شود، و این توجه به این شیوه _ و نه آن شیوه _ است. این شامل برخی جنبه های آن چیزی است که به آن توجه می شود و سایر جنبه ها را شامل نمی گردد. به این ترتیب، «دنیای» پدیدارشناختی ما معمولاً بدون آگاهی از آن، و ذره ذره «تشکیل می شود».
این کتاب با ۴۰۶ صفحه و قیمت ۳۲۰ هزار تومان انتشار یافته است.

0.0 / 5
247
1403/01/03
13:09:00
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بازار , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
جاویدانی