استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:

تکنولوژی غربی را الگوی جامعه اسلامی قرار ندهیم

تکنولوژی غربی را الگوی جامعه اسلامی قرار ندهیم

استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: علم منجر به تکنولوژی می شود و ما باید تکنولوژی تولید نماییم، نه این که تکنولوژی غربی را الگوی خودمان در جامعه قرار دهیم.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، محمود حکمت نیا در مراسم افتتاحیه کنفرانس سیاست گذاری عمومی و حکمرانی اسلامی اظهار نمود: حقوق کودک زیر شاخه حقوق انسان به حساب می آید. این در شرایطی است که انسان در مرحله گذر تا سن ۱۸ سالگی که توانمند می شود، قواعد خاص خویش را طی می کند.
معاون حقوق مالکیت فکری وزیر دادگستری ضمن اشاره به این که حقوق انسان و کودک متفاوت می باشد، خاطرنشان کرد: امروز آنچه که در حقوق به آن نیاز داریم، حقوقی با ماهیت متحرک است نه حقوق با ماهیت ثابت.
استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: به علت دستیابی بشر به توانمندی در حوزه معرفت و ساخت، با تحول رو به جلو و متحرک رو به رو هستیم.
حکمت نیا اظهار داشت: هیچ فردی آینده جهان را با عنایت به فناوری های نوین نمی تواند ارزیابی کند. چون که ما درحال حرکت هستیم. خصوصیات عمده مبحث درحال گذر بودن، مبتنی بر توانمندی انسان در حرکت رو به جلو و مبهم بودن آن است.
به نقل از روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار داشت: باید افزون بر دستیابی به تکنولوژی به دنبال علم باشیم. علم منجر به تکنولوژی می شود. ضمن این که باید تکنولوژی تولید نماییم، نه این که تکنولوژی غربی را الگوی خودمان قرار دهیم.
وی تصریح کرد: ما باید از تکنولوژی های ساخت خودمان استفاده نماییم و با عنایت به ساختار و مبانی خودمان دست به ساخت های جدید بزنیم، ضمن این که بشر درحال توانمند شدن با ابزارهای تکنولوژی است.
معاون حقوق مالکیت فکری وزیر دادگستری افزود: اگر در حقوق مفاهیم پایه و اصول را نداشته باشیم، توانمندی حل مساله را از دست می دهیم. باید به یک چارچوب مفهومی در مورد حقوق پایه برسیم که در همین راستا مهم ترین و سخت ترین مرحله، تبیین است. یکی از وظایف حقوق این است که با ساده ترین عبارات پایه، اصول و مفاهیم را طراحی کند.
وی اظهار داشت: مالکیت، میزان مالکیت، انتقال مالکیت از پایه های حقوق هستند. کل ماجرای مالکیت اگر ادبیات ساده ای داشته باشد با مشکل کمتری روبرو می شود، اما در حوزه حقوق و قانونگذاری مشکل اساسی ما در ارتباط با تبیین است.
حکمت نیا ضمن اشاره به این که از حقوق مبتنی بر مجازات و تکالیف سخت دفاع می نماییم، اظهار داشت: باید کوشش برای ایجاد حقوق نرم صورت بگیرد. باید این توانمندی را پیدا نماییم که مردم از اجرای حقوق منتفع شوند و خودشان دنبال قوانین باشند.
استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در انتها سخنانش بیان نمود: در حوزه تصمیم سازی اجرایی سیستم سلسله مراتبی وجود دارد یعنی باید وظایف از ترسیم به تشخیص تبدیل شوند.



0.0 / 5
1312
1400/09/30
14:24:14
تگهای خبر: حقوق , طراحی , فرهنگ , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
جاویدانی