اختتامیه اجلاس تبیین اندیشه های امام (ره) در حوزه فرهنگ و هنر انجام شد

اختتامیه اجلاس تبیین اندیشه های امام (ره) در حوزه فرهنگ و هنر انجام شد

جاویدانی: اختتامیه اجلاس «تبیین اندیشه های امام (ره) در حوزه فرهنگ و هنر» عصر امروز با حضور فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در قالب چهار گروه فضای مجازی، فرهنگ عمومی، هنر و سینما و رسانه و مطبوعات اجرا شد.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، محمد خدادی – معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی – امروز چهارشنبه (29 بهمن ماه) در اختتامیه اجلاس تبیین اندیشه های امام (ره) در حوزه فرهنگ و هنر که با حضور وزیر ارشاد و حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در حرم امام راحل برگزار شد، با اعلان اینکه در کارگروه رسانه و مطبوعات در این اجلاس به اندیشه های امام (ره) در قبل و پس از انقلاب در عرصه مطبوعات و رسانه ها پرداختیم، اظهار نمود: پیش از انقلاب، امام (ره) در سال 57 هفت مصاحبه با رسانه ها داشتند. امام (ره) رسانه را دانشگاه می دانست و انتظار می رود که کارکرد آموزشی و انقلابی امام (ره) در عرصه مطبوعات و رسانه ها بیشتر مورد بحث و ارزیابی قرار گیرد.
وی اشاره کرد: امام (ره) حرکت رسانه را به سمت تعالی تعریف می کرد و کلیدواژه هایی در این حوزه داشتند همچون آنها اینکه انتقاد نباید انتقام شود و بر این امر پایبند بودند. از رسانه ها می خواستند که در مقابل انحرافات بایستند و تاکید داشتند رسانه باید به کمک ارکان نظام و تقویت آن بیاید.
معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد: در حوزه رسانه چند لطمه وجود دارد و نخستین لطمه مخاطب شناسی است. باید اندیشه های امام (ره) را برای نسلی که ایشان را ندیده تبیین نماییم و این امر نیازمند مصداق سازی است. لطمه دوم در عرصه القاء، شبهه و ابهامی است که در مورد آن باید صحبت نماییم. بازخوانی اندیشه های امام (ره) نیازمند تولید محتوا و متناسب با مخاطبان و ادبیات روز است.
در ادامه، موالی زاده – دبیر کارگروه فرهنگ عمومی اجلاس تبیین اندیشه های امام (ره) در حوزه فرهنگ و هنر - با بیان این مساله که امام (ره) از هندسه فکری منسجم و دقیقی برخوردار بود، عنوان کرد: ما باید به همه ساحت های فکری امام (ره) دقت نماییم. امام (ره) معتقد بود که فرهنگ امری راهبردی است و موجب پیشرفت جامعه می شود. در این بین نباید نقش مردم را نادیده بگیریم. در فرهنگ باید به شکلی عمل نماییم که بایدها به باورها تبدیل گردد. امام (ره) به تربیت دینی و اسلام ناب محمدی تاکید داشتند. همین طور به فرهنگ مطالعه، ایثارگری و نقش جوانان و بانوان توجه ویژه ای داشتند.
وی تصریح کرد: شجاعت امام (ره) بر پایه زهد و تقوا بود و همین مورد بر روی آحاد جامعه تاثیر گذاشته بود. امام (ره) به حکومت بعنوان وسیله ای برای خدمت به مردم و انقلاب نگاه می کرد و همیشه می فرمود من خدمتگذار ملت هستم. رفتار ایشان با خانواده به شکلی بود که امام (ره) شاخص مدیریتی خانواده را در آن زمان برعهده داشتند و امروز ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازگشت و اندیشه ها و سیره رفتاری امام (ره) هستیم.
در ادامه، محمدرضا بهمنی – دبیر کارگروه فضای مجازی اجلاس تبیین اندیشه های امام (ره) در حوزه فرهنگ و هنر – با ارائه گزارشی از این کارگروه اشاره کرد: در محور اول باید اندیشه های امام (ره) را در دو حوزه راهبرد کلان و شناخت شخصیت ایشان مورد بحث و بررسی قرار بدهیم. امام شناسی نباید محدود به تبیین اندیشه ها شود. در اندیشه های امام (ره) التزاماتی وجود دارد که همچون آنها التزامات حقوقی، فرآیندی، مدیریتی و برنامه ای است. تحولاتی که در فضای مجازی رخ داده است در این کارگروه لحاظ شده است. باید شفافیت را در فضای مجازی مدنظر داشته باشیم و در عین حال نیز تولید محتواها باید با مخاطبان هماهنگی داشته باشد. در این کارگروه بازخوانی اندیشه های امام (ره) به صورت ویژه مورد بررسی قرار گرفت که همچون آنها مشارکت مردم در شکل گیری و اداره حکومت است و محور بعدی نظر امام (ره) در عرصه امر به معروف و نهی از منکر و محور سوم سلامت حکومت از منظر امام (ره) است.
وی اظهار داشت: فضای مجازی این اجلاس تبیین اندیشه های امام (ره) را در هفت محور مدنظر قرار داد که همچون آنها ضرورت ساختارسازی برای حضور مردم در عرصه فرهنگ، ضرورت ارتقا شفافیت در عرصه فرهنگ، ضرورت بازگشایی و رفع انحصاری است.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین خسروی – دبیر علمی اجلاس تبیین اندیشه های امام (ره) در حوزه فرهنگ و هنر- با اعلان اینکه تفاهم نامه ای در حدود یک سال پیش توسط آقای صالحی و حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی به امضا رسید، اظهار داشت: همچون بندهای این تفاهم نامه تشکیل این جلسه بود و از یکسال پیش مسئولیت این اجلاس برعهده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گذاشته شد. به همین دلیل برنامه های مختلفی در عرصه چهار گروه فضای مجازی، فرهنگ عمومی، هنر و سینما و رسانه و مطبوعات تعریف شد. انقلاب اسلامی بر پایه اندیشه های فرهنگی امام (ره) بود و امام (ره) تمام زندگی خودرا صرف تهذیب نفس و خودسازی کردند به شکلی که نخستین نوشته های امام (ره) در حوزه اخلاق است. راهی که ایشان معرفی می کند راه خودسازی است. اگر می خواهیم امام (ره) را بشناسیم باید کتاب «شرح جنود عقل و جهل» امام (ره) را بخوانیم. جمهوری اسلامی درخت بالنده ای است که ریشه آن در اعماق قرآن، حدیث و حقایق علمی و عقلی است و نباید از آن غافل شویم. امام (ره) در طول دوران زندگی خود همیشه ادب و احترام نسبت به بزرگتر را حفظ می کردند. امیدواریم این اندیشه های امام (ره) بتواند بیشتر از گذشته در جامعه ما رشد و نمو داشته باشد.




منبع:

0.0 / 5
877
1399/12/02
00:00:56
تگهای خبر: آموزش , حقوق , دانشگاه , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
جاویدانی