دكه نشریات

گاه نقد پنجم به منتقدان سرمایه داری در آینه ی نشر پرداخته است

گاه نقد پنجم به منتقدان سرمایه داری در آینه ی نشر پرداخته است

پنجمین شماره‌ی مجله‌ی تخصصی بررسی و نقد کتاب گاهِ نقد، با مبحث منتقدان سرمایه داری در آینه‌ی نشر توسط سامانه‌ی کارشناسی مجمع ناشران انقلاب اسلامی منتشر گردید.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، این شماره از مجله‌ی «گاهِ نقد»، دومین جلد از مجموعه‌ی سه جلدی گاهِ نقد علوم اجتماعی است که با مبحث «منتقدان سرمایه داری در آینه‌ی نشر» انتشار یافته است و به جریان های چپ و منتقد سرمایه داری پرداخته است و با بررسی انتقادهای وارد بر اقتصاد راست گرا و تحلیل آن دسته از نسخه های اقتصادی و سیاسی که کشورهای توسعه یافته برای دیگر کشورها تجویز می کنند، برای یافتن راهی جایگزین و غیراستعماری تلاش می کند.
شماره‌ی پیشین گاهِ نقد که اولین جلد از مجموعه‌ی علوم اجتماعی بود، بر الگوهای توسعه‌ی نئولیبرال تمرکز کرده بود و به بررسی و تحلیل توسعه و الگوهای گوناگون آن در فضای نشر کشور پرداخت و با تمرکز بر الگوهای نئولیبرال و کمّی نگر، خصوصیت های آنها و الگوهای جایگزین را نقد و بررسی کرد.
در این شماره مهم ترین و اصلی ترین ناشران حوزه‌ی نقد سرمایه داری واکاوی شده اند و کتاب های هرکدام از این ناشران نقد و بررسی می شود. «گفتار»، «دیدار»، «رهیار» و «نقدوار» بخش های گوناگون این شماره هستند که هرکدام از زاویه ای ویژه به جریان چپ و خصوصیت های آن در آینه‌ی کتاب ها نگریسته اند.
در «گفتار»، علیرضا حدادی، سردبیر مجموعه‌ی علوم اجتماعی «گاهِ نقد»، به رویارویی دوباره‌ی جریان چپ و راست می پردازد و چگونگی قدرت نمایی مجدد جریان های چپ در سالهای گذشته را واکاوی می کند.
در «دیدار»، اکبر محمدی، تاریخچه‌ی مختصر و سودمندی از سوسیالیسم را بیان کرده و فراز و فرودهای آن در سده های گذشته را نقد و بررسی می کند.
در بخش «رهیار»، ظرفیت های جریان چپ و نقاط قوت و ضعف آن در عرصه های سیاسی، اقتصادی، آموزشی و… واکاوی می شود و مقایسه ای تطبیقی میان رویکردهای جریان راست و چپ صورت می گیرد.
در بخش «نقدوار» مهم ترین ناشرانی که به اقتصاد و توسعه نگاهی چپ و منتقد سرمایه داری دارند معرفی و بررسی شده و اصلی ترین کتاب های آنان به صورت دقیق نقد و بررسی می شوند. در این بخش به ناشرانی همچون آگاه، شیرازه‌ی کتاب ما، اختران، طلایه‌ی پرسو، گل آذین، ترجمان علوم انسانی و… پرداخته شده و انتقادهای وارد بر اقتصاد سرمایه داری و راه های جایگزین آن از نگاه هرکدام از این ناشران بررسی می شود.
شماره‌ی پنجم مجله‌ی «گاهِ نقد» به سردبیری علیرضا حدادی، در ۴۶۴ صفحه در مراکز پخش و روزنامه فروشی ها عرضه شده است و امکان سفارش آن از بخش کتابیکای برنامک هم امکان پذیر است.
مجله‌ی «گاهِ نقد» به همت سامانه‌ی کارشناسی کتاب مجمع ناشران انقلاب اسلامی، با عنایت به خلأ موجود در نقد تخصصی حوزه های مختلف کتاب تدوین و در حوزه های گوناگون ادبیات داستانی، تاریخ، علوم اجتماعی، فلسفه، زبان فارسی و درست نویسی، روان شناسی و دین عرضه خواهد شد.



منبع:

0.0 / 5
1078
1399/10/20
19:35:20
تگهای خبر: آموزش , فروش , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
جاویدانی