در گفتگو با خبرنگار مهر مطرح شد؛
ادامه روند برگزاری تور زنده موزه ها
به گزارش جاویدانی رئیس موزه ارتباطات از ادامه روند برگزاری تورهای زنده موزه های كشور به صورت مجانی اطلاع داد.
حسن عمیدی رئیس موزه ارتباطات و معاون مركز روابط عمومی وزارت ارتباطات در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نقاط قوت و ضعف تورهای زنده و مجازی ۱۳ موزه كشور كه در روزهای نوروز ۹۹ اجرا شد، اظهار داشت: افرادی كه تور زنده موزه ها را از راه سایت اشتراك ویدئو دنبال كردند، مشكلی برای دریافت تصاویر نداشتند مگر اینكه اینترنت در موزه ها گرفتار مشكل بوده باشد. چون ما از فناوری استریم كردن بهره بردیم، در واقع تصویری كه از موزه ها می گرفتیم را به یك شركت ابری می فرستادیم و از این طریق تصاویر به دست مخاطب می رسید مخاطبی كه با هر نوع اینترنت و سرعتی می توانست به آن برسد.
وی اضافه كرد: نقطه قابل توجه در پروژه، این است كه از هر نقطه ای در روستاهای دورافتاده هم می توانستیم بازدیدكننده داشته باشیم. نمی گوییم كه این پروژه هیچ ایرادی نداشت ولی پس از آن اپرای اسكالای ایتالیا از ما خواست تا تكنولوژی استفاده در این تورها را به آنها توضیح دهیم. موزه های كشورهای دیگر مانند لوور، با تأخیر چند روزه نسخه های قدیمی خویش را ارائه كردند و ما تنها جایی هستیم كه از دوربین های حركتی در موزه ها با تأخیر ۸ ثانیه ای و كیفیت ۴K استفاده كردیم با این وجود تا ۶ ماه دیگر به یك پلتفرم بهتری برای پخش می رسیم.
رئیس موزه ارتباطات در ادامه، درباره استفاده از سایت آپارات برای برگزاری تورهای مجازی اظهار داشت: این سایت شناخته شده تر بود و سازمان فناوری هم با آن وارد مذاكره شد. در ضمن این سایت فضایی دارد كه با مخاطب زیاد هم، می تواند گنجایش پخش ویدئوی زنده را داشته باشد و به مشكل برخورد نكند. همینطور این برنامه زنده غیر از آپارات در سایت فناوری اطلاعات هم به صورت همزمان پخش می شد. از این به بعد هم می توانیم این برنامه را در هر سایتی كه چنین امكان را داشته باشد و درخواست كند اجرا نماییم.
عمیدی اظهار داشت: مردم دنبال شنیدن روایت های نو از یك شیء تاریخی هستند. باید اشیا توسط راهنمایان موزه ها به شكل دیگری روایت و تعریف شوند. اخیرا جلسه ای با وزیر ارتباطات برگزار گردید كه در آن، روی كارگردانی بهتر این برنامه ها تاكید گردید. باید بتوانیم برنامه ها و همایش هایی برگزار نماییم كه در خدمت موزه داران باشد و به آنها درباره استفاده از این فناوری ها آموزش دهد. چون موزه ها می توانند با استفاده از تكنولوژی های روز و در بستر اینترنت به شكل های مختلف روایتگری كنند مانند استفاده از QR یا پادكست ساخت ویدئو، هوش مصنوعی، بلاكچین یا مدیاهای دیگر.
معاون مركز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور اظهار داشت: چالش اصلی ما از روزی كه این طرح عنوان شد، تا اول فروردین ماه این بود كه تكنولوژی حركتی نداشتیم. ما این كار را روی پلت فرم ایرانی انجام می دادیم. زمانی كه در بنیاد رودكی فعالیت می كردم، تجربه برگزاری كنسرتهای آنلاین را داشتم. ازاین رو با چنین اقداماتی از پیش، آشنا بودم. آن زمان ظرفیت های موجود بررسی گردید تا اینكه به وزارت ارتباطات رفتم و سال قبل در نمایشگاه الكامپ با یك شركت دانش بنیان داخلی در زمینه استریم آشنا شدیم. این شركت می توانست مشكل اینترنت ضعیف و قطعی آنرا به واسطه استریم كردن حل كند. تا پیش از این، از صنعت استریم تنها برای بازی های آنلاین استفاده می شد.
وی در انتها اظهار داشت: تورهای مجازی و زنده موزه های ایران كه به صورت نمونه برای ۱۳ موزه در نوروز اجرا شد، مجانی بوده و ادامه خواهد داشت. در نظر داریم تا این اقدام را برای همه موزه های دولتی و خصوصی كشور انجام دهیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب