اشعار ماه رود فضای مادرانه دارد اهدای نسخه اولیه اثر به رهبر انقلاب
جاویدانی: ماهرخ درستی شاعر جوان به فضایی که در مجموعه شعر ماه رود جریان دارد اشاره کرده و از اهدای نسخه اولیه کتاب به رهبر انقلاب می گوید.
ماهرخ درستی شاعر جوان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی نخستین مجموعه شعرش، اظهار داشت: من پیش از این یک کتاب داستان داشتم که سال ۹۷ چاپ شده است، ولی امسال بناست نخستین مجموعه شعرم را چاپ کنم؛ کتاب «ماه رود» که توسط انتشارات سوره مهر منتشر می شود.
درستی درباره ی علاقه اش به شعر اظهار داشت: من از کودکی شعر می گویم و نخستین شعری که نوشتم را در دبستان نوشتم. به این علت رابطه ام با شعر همیشه برقرار بوده، ولی فعالیت حرفه ای و جدی من در شعر از ابتدای دهه نود آغاز شد. دوران دانشجویی یک مدت شعر را کنار گذاشته بودم ولی پس از دانشگاه و اوایل دهه نود، باردیگر شعر را شروع کردم که تا امروز ادامه دارد.
شعرهای ماه رود دوبار کارشناسی و ویرایش شده اند
این شاعر با اشاره به نخستین مجموعه شعرش اظهار داشت: کتاب ماه رود از کتاب های برگزیده در دوره باخبر حوزه هنری است. کتاب ۴۵ غزل و ۱۷ رباعی دارد و تنوع مضمونی نسبتاً خوبی در آن برقرار است. با همراهی و حمایت اساتید، شعرهایی با موضوعات مختلف آئینی، اجتماعی، خانواده محور و عاشقانه در کتاب وجود دارد و می توانم بگویم شعرها با سخت گیری انتخاب شده اند و شعرهای خوبی به کتاب راه یافته اند.
وی درباره ی گزینش شعرهای ماه رود اظهار داشت: من تعداد خیلی زیادی شعر داشتم، اما این شعرها در دو مرحله توسط شاعران و اساتید کارشناسی، ویرایش و داوری شدند. کارشناس های اولیه کتاب خانم فریبا یوسفی و آقای علی داودی بودند و کارشناس های غائی دکتر محمدحسین نجفی، خانم نغمه مستشار نظامی و آقای میلاد عرفان پور.
درستی درباره ی حال و هوای ماه رود توضیح داد: آن چیزی که مورد توجه دوستان شاعرم بوده، فضای مادرانه شعرها است. قسمتی از شعرهای ماه رود مربوط به خاطرات گذشته من و درباره ی کسانی است که به آنها تعلق خاطر داشتم؛ مثل مادربزرگ، پدربزرگ و کودکی خودم. به این علت فضای این شعرها خانوادگی است. این بخش مورد توجه دوستانم بوده است. همین طور باید بگویم من همیشه دوست داشتم در شعرها نسبتم را با دوده (ع) مشخص و آشکار کنم. به این علت حتی وقتی که درباره ی دختر یا همسرم شعر می نویسم، این شعرها نسبتی با سیره دوده (ع) پیدا می کند. فکر می کنم این هم یکی از نکاتی است که مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: احساس خوبی دارم که نخستین مجموعه شعرم درحال پخش است. به هر حال این کتاب نتیجه سال ها تلاش من و حمایت اطرافیان و اساتید من است. خوشحالم که زحمات آنها و خودم به نتیجه می رسد. امیدوار هستم اتفاقات خوبی برای کتاب بیفتد.
خاطره ماهرخ درستی از شعرخوانی در دیدار شاعران با رهبر انقلاب
شاعر «ماه رود» با اشاره به دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب و تقدیم این کتاب به ایشان اظهار داشت: اتفاق خوبی که برای کتاب من افتاد و من آنرا به فال نیک می گیریم، تقدیم ماکت اولیه کتاب به مقام معظم رهبری بود. همانطور که می دانید این کتاب هنوز به چاپ نرسیده و عرضه رسمی آن در نمایشگاه کتاب است. اما من توفیق داشتم در دیدار شاعران با رهبر انقلاب، نسخه اولیه کتابم را به ایشان تقدیم کنم و لحظاتی با رهبر انقلاب گفتگو کنم.
وی اضافه کرد: حضور در این جلسه آرزوی خیلی ها است و آرزوی خود من هم بود. از کودکی آرزو داشتم مثل شاعران در مقابل رهبر انقلاب بنشینم و شعر بخوانم و از نزدیک با ایشان گفتگو کنم. لحظه ای که اسمم را برای اهدای کتاب صدا زدند، انگار روی زمین راه نمی رفتم. وقتی که مقابل حضرت آقا قرار گرفتم، از ایشان خواستم برای پدرم دعا کنند؛ چون پدرم در بستر بیماری هستند و باید پیوند کبد داشته باشند. ایشان هم دعا کردند و من هم انگشترشان را برای پدرم طلب کردم که لطف کردند و هدیه دادند.
درستی درباره ی شعرخوانی اش در دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: من از وقتی که متوجه شدم شعرخوانی دارم، به این فکر می کردم که موقع شعرخوانی چه بگویم؟ چون بیشتر بچه ها نکاتی می گویند یا سلام شهرشان را ابلاغ می کنند. من هم خیلی دوست داشتم سلام زادگاهم استان مازندران و شهر چالوس را برسانم اما به این فکر کردم که همین صحبت کوتاه ممکنست وقت جلسه را بگیرد. به ویژه که بسیاری از شاعران در فهرست ذخیره ها بودند و من به این فکر می کردم نکند صحبت کردن من موجب شود فرصت شعرخوانی آنها از دست برود. در نتیجه چیزی نگفتم؛ فقط سلام و عرض ادب و بعدش هم شعرخوانی.
درستی درباره ی واکنش رهبر انقلاب به شعرخوانی اش اظهار داشت: شعر من، شعری درحال و هوای مقاومت و انتظار بود و با این باخبر آغاز می شود «بخند، این اشک ها از چشمه ی تسنیم می آید / بهاری دارد از آینده ی تقویم می آید». حضرت آقا واکنش مثبتی داشتند و گفتند این شعرها، شعرهای روز است. واکنش دوستان و خانواده و اقوام هم خیلی مثبت بود.
وی در آخر با اعلان اینکه نباید با شعرخوانی در دیدار احساس نماییم به مرحله آخر شاعری رسیده ایم، اظهار داشت: خود من پس از دیدار چند شعر تازه نوشته ام و انگار طبعم بازتر شده است. احساس می کنم به مرحله ای رسیده ام که نباید متوقف شوم. هنوز پایان راه نیست و می تواند شروع باردیگر باشد.
منبع: جاویدانی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب