محسن پرویز مطرح كرد؛

فلسطین مبحث اول آزادی خواستار جهان شده است

فلسطین مبحث اول آزادی خواستار جهان شده است

به گزارش جاویدانی، دبیر جایزه جهانی فلسطین اظهار داشت: امروز، فلسطین از مبحث اول جهان اسلام تبدیل به مبحث اول عدالت خواستار و آزادی خواستار جهان شده است.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، شعرا، ادبا و نویسندگان جهان عرب و دست اندرکاران جایزه جهانی ادبی فلسطین با هدف همفکری و هم افزایی و همراهی با مقاومت فلسطین، همزمان با سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سرای ملل مصلی امام خمینی (ره) دور هم جمع شدند.
میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی اظهار داشت: امروز در سومین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب، افتخار داریم در این محفل میزبان بزرگان ادبیات و نشر فرهنگ مقاومت باشیم. این بزرگان در کشورهای مختلف بسیار موثر و جریان سازند و اثر فکرشان در توسعه اندیشه مقاومت کاملا هویداست. بدیع الصقور، مازن الزیدی نویسنده و عنصر موثر فرهنگی از عراق، منیر شفیق از پیشتازان مبارزه با رژیم و ادیب و متفکر جهان عرب و برنده دوره اول جایزه فلسطین در سال ۲۰۲۲ در بیروت است.
وی در رابطه با هدف از برگزاری این نشست اظهار داشت: در این نشست برای همفکری و اعلام همدلی و همیاری با مجاهدان در صحنه مبارزه با رژیم صهیونیستی در غزه گرد هم آمده ایم. این مراسم، نشستی نمادین برای همفکری و هم افزایی نویسندگان و ادبای جهان اسلام با مردم مظلوم غزه و اعلام یاری به آنهاست.
فلسطین تبدیل به مبحث اول جهان شده است
محسن پرویز دبیر جایزه جهانی فلسطین هم در این مراسم اظهار داشت: امروز، فلسطین از مبحث اول جهان اسلام تبدیل به مبحث اول عدالت خواستار و آزادی خواستار جهان شده است. روز اولی که این جایزه پایه ریزی شد، خیلی از حاضران جلسه متفق القول بودند که شایسته است جایزه ای برای آزادی خواستار را به نام فلسطین مزین نماییم. آن زمان نمی دانستیم به این سرعت جهان بیدار شود و با رسوا شدن چهره خبیث رژیم صهیونیستی، همه مردم در همه جهان به پا خیزند تا به این ظلم طولانی پایان داده شود.
وی افزود: وظیفه ما ادبا و نویسندگان است تا این جنایات را به تصویر بکشیم و نگذاریم این صحنه های دردناک با گذشت زمان به فراموشی سپرده شود. این حرکتی که میان مردم دنیا شکل گرفته، اساسا بر نویسندگان اثرگذار خواهد بود و این قشر فرهنگی متاثر از این جنایات می کوشند چهره پلید رژیم صهیونیستی را به جهان نشان دهند.
مقاومت فلسطین الهام بخش ادیبان بوده است
طراد حماده نایب رییس جایزه جهانی فلسطین، با تاکید بر این که این رژیم امروز به خوبی متوجه شده که در این جنگ اساسا شکست خواهد خورد، اظهار داشت: نمایشگاه کتاب سال جاری در حالی برگزار می گردد که ما شاهد جنگی وحشیانه از جانب رژیم ضد مردم غزه، لبنان، فلسطین، یمن و سوریه و همه کشورهایی هستیم که در حوزه محور مقاومت فعال و در همسایگی فلسطین هستند. البته همه این کشورها با حمایت مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران مواجهند و درس بزرگی را به دشمن داده اند.
این نویسنده اضافه کرد: حضور فلسطین در برنامه های این نمایشگاه بسیار پررنگ است؛ چون هم اکنون فلسطین تبدیل به مساله اول مسلمانان و جهان عرب و کل جهان شده است. البته تجربه ملت فلسطین در تاریخ و مبارزاتش همیشه مورد توجه ادیبان و الهام بخششان بوده و سبب شده انواع هنرها را مثل شعر و سایر فنون ادبی خلق کنند. در ادبیات موضوعات زیادی را شاهدیم؛ همچون مظلومیت ملت فلسطین و قهرمانی ها و جان فشانی ها و عظمت این ملت.
حماده با تکیه بر این که در جایزه جهانی فلسطین اهمیت جایگاه این ملت را در تولیدات ادبی شاهدیم اظهار داشت: جایزه جهانی فلسطین دو عامل را برای ما نمایان کرده است؛ اول این که شاهد استقبال گسترده نویسندگان جهان اسلام و غیر از آن در رابطه با مساله فلسطین هستیم. بنابراین، این مساله الهام بخش همه ملت ها شده است. عامل دوم اینست که در این جایزه جهانی شاهد انواع مختلف فنون خلاقانه ادبی هستیم؛ همچون خاطره نویسی که استاد شفیق جایزه این عرصه را در جایزه جهانی فلسطین به دست آورد و کتابش در خانه همه ما وجود دارد.
وی اضافه کرد: طی این مدت ادبیات جدیدی با عنوان ادبیات زندان ها خلق شده است. این نوع ادبیات در کشورهای عربی رایج نیست؛ اما در فلسطین این ادبیات ظهور کرد و معنای جدیدی به این نوع ادبی داد. نوع دیگر ادبیات که تولید شد، ادبیاتی است که متاثر از جنگ غزه است. امروز غزه سبب شد مغزها و قلوب شاعران و رمان نویسان خلاقیت به خرج بدهد و ادبیات جدیدی خلق کند.
جایزه جهانی فلسطین مکمل حمایت ایران از مقاومت است
منیر شفیق متفکر جهان عرب بعنوان میهمان دیگر این برنامه اظهار داشت: امروز پس از گذشت ۴۵ سال می بینیم مقاومت فلسطین از لحاظ دستاوردها به سطح بی نظیری رسیده است و در نبرد با اسرائیل شاهد تغییر شگرفی هستیم. نقش ایران طی این سال ها بسیار پررنگ بوده و آن چه امروز در این جنگ می بینیم، اساسا پشتش یک علم و مهندسی وجود دارد. این راهبرد سبب شده فلسطین در مقابله با موشک ها و تانک های رژیم صهیونیستی ایستادگی کند.
برنده دوره اول جایزه فلسطین در سال ۲۰۲۲ در بیروت اضافه کرد: هفت ماه از این جنگ می گذرد؛ اما رژیم صهیونیستی که با تمام توانش در غزه ظاهر شده، شکست خورده و باید بدانیم که ایران و حزب الله و برادران سوریه و عراق و یمن سهم بزرگی در این شکست داشته اند. از برادران جمهوری اسلامی ایران برای پایه ریزی این جایزه تشکر می کنم؛ چونکه این جایزه مکمل حمایت ایران از فلسطین است.
بزرگ ترین جایزه جهان اسلام
یوسف شقره رئیس اتحادیه نویسندگان الجزایر و نویسنده در این جلسه اظهار داشت: ما این جایزه را بزرگ ترین جایزه جهان عرب و اسلام می دانیم. فلسطین مقاومت را به وجود آورده و درس فداکاری و شهادت را به همه یاد داده است. این مقاومت مختص جهان اسلام نیست و شامل کل جهان و آزادگان است. در فلسطین این مقاومت چهره جدیدی گرفته است. نمایش نرمال سازی روابط با رژیم توسط حماسه غزه شکست خورد. حتی دانشجویان دانشگاه های آمریکا و اروپا به میدان آمده اند و از مردم مظلوم فلسطین دفاع می کنند. بنابراین ما این جایزه را به این عنوان نام گذاری کرده ایم.
باید روی رسانه بیشتر کار شود
محمد حورانی رئیس اتحادیه نویسندگان عرب ضمن تشکر مسؤلان جایزه جهانی فلسطین اظهار داشت: این جایزه آگاهی های مختلفی را بوجود آورده که مخالف با تلاشهای دشمن و کشورهای عربی است.
وی افزود: هم اکنون دو روایت در مورد فلسطین داریم. اول، روایت دفاع از مقاومت فلسطین است و روایت دیگر، روایت نرمال سازی روابط و دست کشیدن از حقوق ملت فلسطین. سوال اینست که چطور می توانیم به نفع روایت مقاومت کار کنیم؟ این مساله پایه های مختلفی دارد و یکی از پایه های مهمش کتاب و ادبیات و هنر است تا روایت مقاومت و مظلومیت فلسطین تقویت شود. دشمن هم به خوبی متوجه این مورد است. آنها افراد مهمی را در این خصوص همچون غسان کنفانی و ناجی العلی ترور کرده اند؛ چونکه آگاهی متفاوتی را در بین ملت ها بیدار می کردند و این روایت ها سبب شد که به سلاح برسیم و مقاومت را با سلاح ادامه دهیم. راه مهم دیگر برای تقویت این روایت، سریال ها و رسانه هاست که باید بیشتر در این خصوص کار نماییم.
این نویسنده و ناشر سوری اضافه کرد: امروز موفق شده ایم به عمق آگاهی دست پیدا کنیم و این آگاهی به دانشگاه های غربی رسیده. این روایت ماست که به آنجا رسیده و روایت رژیم صهیونیستی را نابود خواهد نمود. بنابراین باید روی این روایت بیشتر کار شود و سازمان ها و موسسات فرهنگی و رسانه ای نقش مهمی در این خصوص دارند.
نباید به محکومیت صرف اکتفا کرد
بدیع الصقور، عضو شورای سیاستگذاری فلسطین، اظهار داشت: برخی از نویسندگان به محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اکتفا می کنند؛ اما ما معتقدیم نباید به محکومیت اکتفا کرد و این محکومیت باید به صحنه عمل منتقل شود. درود خدا به شاعر فلسطینی، محمود درویش، که گفت سرزمین فلسطین مستحق زندگی است.
«وعده صادق» از هر نوشته ای صادق تر بود
مازن الزیدی، فعال برجسته فرهنگی، اظهار داشت: اگر جایزه جهانی فلسطین صرفا منحصر به مبحث ادبیات نبود، می توانستیم آنرا به امام خامنه ای بدهیم؛ چون ایشان وقتی صدها موشک و پهپاد را ضد رژیم روانه و به وعده خود وفا کردند، درسی تاریخی به رژیم دادند. وعده صادق، صادق تر از هر روایت و رمان یا نوشته و اثر ادبی است که در مورد فلسطین نگاشته شده است. وعده صادق وعده ای راستین و امین برای دفاع از ملت فلسطین بود. این وعده ثابت کرد که ایران فقط در شعارها و نشست ها در کنار ملت فلسطین نیست و در مواقع لزوم، آسمان رژیم را با صدها موشک هدف قرار می دهد.
این نویسنده اظهار داشت: دست اندرکاران این جایزه باید توجه نمایند که از افرادی در این جایزه نام برده و تکریم شوند. همچون جوان کویتی که حاضر نشد در مقابل حریف اسرائیلی اش مسابقه بدهد. در ماه می هستیم و این ماه مصادف است با سالگرد شهادت دو نفر که یکی از آنها شاعر مقاومت، مظفر نوال است که زیاد شناخته شده نیست. او آثار بسیار ارزشمند ای در حوزه مقاومت دارد. همینطور در این ماه شاهد دومین سالگرد شهادت خبرنگار، شیرین ابوعاقله، هستیم. ایشان برای انتقال حقیقت شهید شد. همینطور یادی نماییم از ۱۴۲ نفر خبرنگاری که در غزه به شهادت رسیدند.
دنیا، شاهد تحولات ژئوفرهنگی است
عباس خامه یار، کارشناس مسائل خاورمیانه هم در انتها این برنامه اظهار داشت: جایزه جهانی فلسطین حرکتی پیش دستانه است و نشان از هوشمندی بنیان گذارانش دارد. طی این ۷۵ سال اشغال فلسطین، رویداد بزرگ و بی سابقه طوفان الاقصی و دو پیوست مهمش، یعنی وعده صادق و قیام دانشجویی در سطح جهان، تحولات بزرگی را در زمینه ژئوفرهنگی رقم زده و جهان شاهد این تحولات بزرگ است.


منبع:

0.0 / 5
276
1403/02/22
14:17:50
تگهای خبر: حقوق , دانشگاه , زندگی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
لینک دوستان جاویدانی
جاویدانی