توسط انتشارات راه یار؛

معلم حسابی منتشر گردید

معلم حسابی منتشر گردید

جاویدانی: کتاب معلم حَسابی نوشته مریم استادی شامل خاطرات شفاهی صدیقه جعفری نیک از فعالان نهضت سوادآموزی دهه شصت توسط انتشارات راه یار منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش جاویدانی به نقل از روابط عمومی انتشارات راه یار، کتاب «معلم حَسابی» نوشته مریم استادی بتازگی توسط انتشارات راه یار منتشر و راهی بازار نشر شده است.
مریم استادی نویسنده کتاب یاد شده می گوید بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیل نهادهای انقلابی به فرمان امام خمینی(ره) گامی بود در راه تثیبت آرمان های قیام. آرمان هدایت و آگاهی بشر، مسیری نداشت جز سوادآموزی. امام لایه به این نیاز ملت به خوبی واقف بود و از همین رو آنرا مهم تر از نیاز به مسکن و بهداشت معرفی نمود. شالوده نهضت، سوادآموزیِ صرف نبود، بلکه در تمام عرصه هایی که به حضورش نیاز بود، ورود پیدا کرد تا فرهنگ وابسته کشورمان را به فرهنگی خودکفا و مستقل تبدیل کند. برای همین، هم درس داشت، هم درو، هم بهداشت و هم راه سازی. نهضت نوعی زندگی درحال قیام بود که با اخلاص، ایثار، جهاد و خلاقیت توأمان شد و توانست با بهره گیری از تمام ظرفیت های فرهنگی و هنری مردم، معنویتی مبتنی بر اسلام و انقلاب بوجود آورد...
مولف کتاب «معلم حسابی» در مقدمه خود به این مساله اشاره کرده که نهضت سوادآموزی دهه ۶۰ می گوید هرجا که ملت پای کاری بیاید و ظرفیت هایش دیده شود، هر موقع زُبده گزینی جای بوروکراسی را بگیرد، آنگاه که با واقعیت ها همراه شویم و به داشته هایمان تکیه نماییم، اگر در برخورد با وقایع پیرامونمان کمی منعطف تر برخورد نماییم و به قدرت باورها و کار برای خدا ایمان داشته باشیم؛ با پشتکاری که تا حالا مردم نشان داده اند، برای حل مشکلات به بن بست نخواهیم رسید. مهر سال ۱۳۹۳ بود که پروژه مصاحبه با فعالان نهضت دهه ۶۰ را شروع کردیم. بیشتر نهضتی ها احساس می کردند فراموش شده اند، چون در طول این سال ها اقداماتشان در پسِ پرده آموزش وپرورش پنهان مانده بود. بعضی ها معتقد بودند هرچه کردند برای انقلاب و امام بوده و عده ای هم این سال ها آن قدر به خاطر نهضتی بودنشان تحقیر شده بودند که ترجیح داده بودند خاطرات آن دوره از مشقت ها را فراموش کنند.
در قسمتی از این کتاب آمده است:
«آن روز برف سنگینی آمده بود. تا رسیدن به کلاس، باید پیاده می رفتم. هرقدمی که در کوچه های گلی روستا می گذاشتم، تا زانو، توی گِل وبرف فرومی رفتم. با زور، پایم را از گل بیرون می کشیدم و باز باردیگر پای بعدی.
وقتی هوا تا این اندازه سرد می شد آموزش وپرورش معلم ها را از رفتن به کلاس معاف می کرد، اما تعطیلی آنها ربطی به نهضت نداشت. با سر و وضع گِلی و یخ زده خودم را به کلاس رساندم، اما سوادآموزان، راهِ به آن نزدیکی را نیامده بودند. روز بعد که گفتند چون مدرسه ها تعطیل بوده، تصور کردیم نهضت هم تعطیل می باشد، گفتم: «ما فرق داریم. بارون و برف که هیچی، اگه نعوذبالله از آسمون سنگم بارید، کلاس ما تعطیل نمی شه نهضت تعطیلی نداره.»
این کتاب با ۳۱۲ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۰ هزار تومان انتشار یافته است.


منبع:

0.0 / 5
1116
1400/06/06
22:45:14
تگهای خبر: آموزش , بازار , حل مشكلات , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
جاویدانی