دیدار دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مفتی اعظم سوریه

دیدار دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مفتی اعظم سوریه

به گزارش جاویدانی حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری- دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی- با شیخ احمد بدرالدین حسون، مفتی اعظم سوریه دیدار و گفت و گو کرد.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، به نقل از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شیخ احمدبدرالدین حسون، مفتی اعظم سوریه در ابتدای این دیدار با تبریک انتصاب حجت الاسلام و المسلمین شهریاری بعنوان دبیر کل جدید مجمع جهانی تقریب، این چنین انتخاب هوشمندانه و به جای مقام معظم رهبری را ستود و در ادامه افزود مشکل ما امروز وجود تلویزیون و شبکه های ماهواره ای معاند اسلام است که به نام مذهب یا دانشگاه های اسلامی سخن می گویند اما همه آنها دشمنی و تفرقه را میان مسلمانان گسترش می دهند و هیچ نشانه ای از محبت و وصال و عرفان در آنها نیست. بلکه تمام تلاششان ایجاد تفرقه و پیشگیری از وحدت مسلمانان است.

مفتی اعظم سوریه با اشاره به اینکه مشکل اصلی سوریه، آمریکا است، عنوان کرد: هم اکنون آمریکایی ها می خواهند کشورهای اسلامی را تجزیه کنند و بدین خاطر در حال تفرقه انگیزی بین مناطقی همچون کشمیر و کردستان عراق و سوریه و... هستند و تلاش در ایجاد کشورهایی متشتت دارند.
وی ادامه داد: وقتی تکفیری ها به نام دولت اسلامی، فعالیت خویش را در سوریه و عراق آغاز کردند و کردها، علویان، اهل سنت و شیعه درگیر شدند، شهید سلیمانی وارد معرکه شد و در یاری کردن به مردم سنی و شیعه به صورت یکسان اقدام می کرد و می اظهار داشت: با همدیگر همکاری و تعاون داشته باشید و بدین دلیل دربین جامعه سوریه از استقبال ویژه ای برخوردار بود وهرکجا می رفت با استقبال خاصی روبرو می شد.
شیخ احمد حسون با ابراز شادمانی از موفقیت های جمهوری اسلامی در زمینه تکنولوژی اظهار نمود: چند سال پیش طی سخنرانی در سالن اجلاس سران در تهران گفتم؛ ای مردم ایران، شما امروز به ماهواره رو کرده اید، و زمانی می آید که ماهواره ایرانی ما را از شبکه های مورد استفاده غربی بی نیاز می کند. همه شبکه ها در دست دشمنان است بنابراین گفتم از ۱۴۰۰ سال پیش پیامبر (ص) فرمود: اگر علم در ثریا باشد مردانی از فارس به آن دست می یابند. در این زمان این حدیث را در مورد کسانی تفسیر می نماییم که به ماهواره دست پیدا کرده¬اند.
وی ادامه داد: من به پارلمان اروپا رفتم و سخنرانی کردم. در آنجادیدم که به ۱۴ زبان مختلف سخن می گویند. گوشی¬هایی قرار داده بودند که مثلا ایتالیایی به زبان ایتالیایی می شنید، فرانسوی به زبان فرانسوی و... و. پس می بینیم که ۱۴ زبان در یک پارلمان استفاده می شود. ولی ما امت اسلامی فقط سه یا چهار زبان داریم که این خود دلیلی بر موارد کم اختلافی ما مسلمانان می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هم در این دیدار ضمن خیر مقدم به مفتی اعظم سوریه، عنوان کرد: با عنایت به شیوع بیماری کرونا در جهان، سال جاری تصمیم گرفته شد که شیوه برگزاری کنفرانس وحدت تغییر شکل پیدا کند و به صورت مجازی برگزار گردد که دراین کنفرانس بیشتر از ۳۰۰ شخصیت درباره مصائب و بلایای جهان اسلام سخنرانی کردند.
وی ضمن اشاره به تشکیل امت واحده اسلامی و سپس ایجاد تمدن نوین اسلامی عنوان کرد: راهبردهای بین المللی امت واحده پنج گام دارد که گام نخست آن "پرهیز از تفرقه گرایی و تعرض در جهان اسلام" است. پرهیز از جنگ وترغیب به اصلاح و صلح عادلانه، پرهیز از ترور و ترغیب به اخوت، پرهیز از تکفیر و پذیرش اجتهاد در مذاهب، پرهیز از تنازع و ترغیب به همدلی و همدردی و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین وتشویق به احترام و تکریم گامهای این راهبرد به حساب می آید.
شهریاری با اشاره به اینکه گام دوم "همکاری در جهان اسلام" است، عنوان کرد: این گام دو مرحله دارد یکی مقابله با دشمن مشترک؛ که شامل دشمن شناسی جهان اسلام، ترویج روحیه مقابله با دشمنان استکباری بین نخبگان، مردم و صاحب منصبان حکومتی و جنگ نرم ضد دشمن با ابزار های شبکه ای فراگیر و امن همچون تأسیس اتحادیه رسانه ای همسو و دیگری احسان و دوستی با مسلمانان؛ که شامل تمسک به قرآن و خاندان بعنوان دو محور همکاری، کمک به مظلومان و مستضعفان و همیاری در رفع مشاجرات، منازعات و جنگها است.
وی با اشاره به اینکه گام سوم "هم افزایی ملل اسلامی" است، عنوان کرد: این گام سه مرحله دارد: مرحله اول هم افزایی در قدرت که شامل تبیین نظام ارجح مبتنی بر ولایت فقیه- ترکیب اسلامیت و جمهوریت، تبیین نظامات جایگزین مقبول دیگر در کشورهای اسلامی، گام های اساسی به سمت اتحادیه اسلامی با تاکید بر سه اصل عزت، حکومت و مصلحت و تربیت مدیران انقلابی جوان می باشد. مرحله دوم هم افزایی ملل اسلامی در امنیت است که شامل جلوگیری از تسلط بیگانه، جلوگیری از تجزیه و افتراق و استعمارشدگی نو، ثبات امنیت بین دول اسلامی و تمامیت ارضی کشورهای اسلامی است. مرحله سوم هم افزایی ملل اسلامی در دانش است که شامل رفع جهل و عقب افتادگی فرهنگی، بیداری اسلامی و ارتقای بینش سیاسی با تاکید بر دشمن شناسی جهان اسلام، گسترش علم و فنآوری در جهان و دستیابی به قله های دانش جهانی و فنآوری های پیشرفته در جهان اسلام است. مرحله چهارم هم افزایی ملل اسلامی در ثروت است که شامل رفع فقر در جهان اسلام، مقابله با اسراف و مصرف گرایی، تولید گرایی دانش بنیان با تاکید بر بهره مندی از جوانان، مقابله با بیکاری در جهان اسلام، رعایت عدالت توزیعی در تقسیم منابع برای آحاد شهروندان، صیانت از ثروت ملل اسلامی در مقابل چپاول بیگانه و فساد و رانت داخلی، بهره گیری حداکثری از فرصت های مادی در جهان اسلام، مقاوم سازی اقتصاد کشورهای اسلامی در مقابل تحریم و محاصره اقتصادی با استفاده از ظرفیت مردمی و جدایی از اقتصاد نفت بنیان و تک محصولی، تعامل اقتصادی با جهان خارج در حوزه اقتصاد جهانی، نشان سازی اسلامی و توسعه مبادلات تجاری و خدماتی بین کشورهای اسلامی است و مرحله پنجم هم افزایی ملل اسلامی در خدمت رسانی مشارکتی است که شامل ایجاد بانکهای اطلاعاتی جهان اسلام (نخبگان، اندیشمندان، فعالان، گروه ها، احزاب، گرایش ها و...)، شبکه سازی ارتباطی جهان اسلام و شبکه سازی خدماتی و تعاملاتی جهان اسلام است.
شهریاری با اشاره به اینکه گام چهارم "خودسازی ملل اسلامی و رشد معنوی و اخلاقی در فضای عمومی جوامع اسلامی" است، عنوان کرد: این گام شامل تعهد عملی به شریعت و عبادات اسلامی و رونق مساجد و شعائر دینی و فضاهای معنوی در مقابل بی دینی و تفکر سکولار، ترویج صفات اخلاق اسلامی و سبک زندگی اسلامی در مقابل بی مبالاتی و تفکر لیبرال، تقریب بین مذاهب اسلامی و تقویت اخوت اسلامی در عین تعهد به اصول و عقاید و اعمال خاص خود، مبارزه با فساد و ایجاد نهادهایی برای اصلاح حاکمان و در صورت عدم امکان، افشای کارگزاران فاسد و ترویج ساده زیستی، پاک دستی و روحیه جهادی مدیران در برابرتفکر سود گرایی غربی، اجرای عدالت اجتماعی، رفع فقرو رسیدگی به محرومان و مستضعفان و ایجاد بسیج مقاومتی و سازندگی منطقه ای با بهره مندی از جوانان انقلابی و تجارب جهان اسلام است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: گام پنجم و آخرین گام، ایجاد تمدن نوین اسلامی است. به دنبال تصویب قانونی در پارلمان کشورهای همسو هستیم تا بتوانیم راهبردهای بین المللی را پیگیری و راه دستیابی به امت واحده را تسهیل نماییم و امیدواریم بتوانیم این ایده را با همکاری علماء و اندیشمندان کشورهای اسلامی به مرحله اجرا برسانیم.
شیخ احمد حسون در انتها با استقبال از راهبردهای بین المللی امت واحده که توسط حجت الاسلام و المسلمین شهریاری عرضه شد، عنوان کرد: امیدوارم این راهبرد تبدیل به کتابچه ای شود و به محضر رهبر معظم انقلاب ارسال گردد تا از رهنمود های ایشان در این مورد بهره ببریم و بتوانیم با حمایت معظم له در جهت عملی کردن این راهبردها اقدام نماییم و بنده هم به سهم خودم تلاش خواهم کرد تا با جمع دیگری از علمای همسو در کشورهای دیگر این راهبردها راتصویب و پیگیری نماییم.
مفتی اعظم سوریه همینطور بااستقبال از پیشنهاد دبیرکل مجمع جهانی تقریب در خصوص پیگیری تصویب قانونی در پارلمان کشورهای همسو، عنوان کرد: فکر تصویب قانونی در پارلمان کشورهای همسو برای پیگیری این راهبردها با محوریت و شروع مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ایده بسیار خوبی است که ما هم آمادگی کامل خویش را جهت شروع این حرکت بزرگ اعلام می نماییم.



0.0 / 5
624
1399/10/18
23:57:27
تگهای خبر: خدمات , دانشگاه , زندگی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
جاویدانی