معاون پژوهشی بنیاد ایران شناسی:
راه اندازی بنیاد ایران شناسی به تقویت هویت فرهنگی كشور كمك می نماید
به گزارش جاویدانی معاون پژوهشی بنیاد ایران شناسی اظهار داشت: راه اندازی بنیاد ایران شناسی سبب تقویت هویت ایرانی، مقابله با تهاجم فرهنگی غرب و معرفی ظرفیت های تاریخی مناطق مختلف كشور می شود.
به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، جلسه توسعه و شورای برنامه ریزی استان ظهر شنبه با حضور جمالی پور استاندار، علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، محمد بهرام زاده معاون پژوهشی بنیاد ایران شناسی، یاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استانداری قزوین اجرا شد. محمد بهرام زاده در این نشست اظهارداشت: بنیاد ایران شناسی در عصری كه تهاجم فرهنگی به صورت فزاینده ای، هویت و فرهنگ ما را نشانه گرفته رسالت سنگینی بر عهده دارد و می تواند در جلوگیری از استحاله فرهنگی نقش آفرین باشد. وی اظهارداشت: بنیاد مامور انجام كارهای بزرگی همچون مواجهه با دو جریان استحاله فرهنگی و نفوذ دشمنان است.
بهرام زاده اشاره كرد: جریان «پان ها» كه به سمت استحاله فرهنگی پیش می روند و نئوناسیونالیسم ایرانی كه همه اقوام غیر پارس زبان را تحت تاثیرقرار می دهد و هدف آنها كم رنگ شدن همراهی مردم با نظام است همچون تهدیدات این عرصه است كه بنیاد برای آنها برنامه دارد. وی اظهارداشت» تمدن نوین ایرانی دو بخش دارد و در واقع سرمایه فرهنگی و میراث گذشته است كه فقط بخش ایران شهری آن مورد توجه بوده اما در سه سال قبل به دوران پیش ایران شهری هم توجه شده است. بهرام زاده اشاره كرد: بخش دوم فرهنگ و تمدن اسلامی است كه شیعیان مفتخر به آن در اقصی نقاط دنیا بوده اند و در این راستا جدول تطبیقی گاه نگاری ایران تدوین شده و ۱۰ مولفه تهیه شده كه سه مولفه آن در قزوین شناسایی شده است. وی بیان كرد: كتاب شناسی و فرهنگ و هنر مورد توجه است و تلاش می نماییم با فعال كردن شعب بنیاد ایران شناسی در كشور در راه اعتلای فرهنگ و هویت ایرانی تلاش نماییم. بهرام زاده اضافه كرد: بنیاد ایران شناسی هم اكنون در ۱۸ استان كشور فعال شده و به سبب قدمت تاریخی و فرهنگی استان قزوین و نقش برجسته آن در دوران مختلف امیدواریم با كمك اندیشمندان و جوانان پژوهشگر بتوانیم در راه معرفی جایگاه تاریخی این شهر نقش بیشتری ایفا نماییم.
وی اظهارامیدواری كرد با انتقال ساختمان سابق میراث فرهنگی استان قزوین كه هم اكنون در اختیار بنیاد نخبگان است فعالیت بنیاد ایران شناسی و قزوین شناسی شتاب بیشتری پیدا كند. بهرام زاده اظهارداشت: استان قزوین قسمتی از سرمایه تاریخی كشور است و امروز با تاسیس این بنیاد فرصتی فراهم شده تا این میراث باارزش را در همه شئون به ایران و جهان معرفی نماییم. در ادامه روسا حشمتی پور مدیر بنیاد ایران شناسی شعبه قزوین اظهار داشت: مهمترین هدف از راه اندازی شعب استانی این بنیاد ایجاد فضای مناسب مطالعاتی برای معرفی هویت تاریخی و فرهنگی این شهر تاریخی است. وی بیان كرد: بنیاد ایران شناسی در ۱۸ استان كشور شعبه دارد و شعبه قزوین نیز از سال ۷۵ در خانه تاریخی استاد محصص در محله آخوند تاسیس شده و از سال ۷۷ تحت عنوان بنیاد ایران شناسی فعالیت می كند.
حشمتی پور یادآورشد: ۳۰۰ پژوهشگر با بنیاد ایران شناسی كشور همكاری دارند و در جهان نیز ۳۵۰ نهاد در این حوزه فعالیت می نمایند. وی ابراز امیدواری كرد با اختصاص ساختمانی مناسب به شعبه بنیاد ایران شناسی در قزوین بستر كارهای مطالعاتی و پژوهشی درباب هویت تاریخی و فرهنگی قزوین بیشتر از گذشته مهیا شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب