مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره):
المیزان جهت استفاده اقشار مختلف جامعه ساده نویسی شود
به گزارش جاویدانی مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با اشاره به اینكه المیزان باید جهت استفاده اقشار مختلف جامعه به خصوص جوانان ساده نویسی شود تا همه بتوانند از آن استفاده كنند، اظهار داشت: امروزه تفسیر المیزان در جهان اسلام می درخشد، آیت الله جوادی آملی می فرمود المیزان تا قیامت باقی است و آیت الله نوری همدانی هم می فرمود كه چنین تفسیری از صدر اسلام تابحال بر قرآن نوشته نشده است.
به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، مرتضی نجفی قدسی شامگاه سوم مردادماه در چهارمین همایش سیدالعابدین(ع) با عنوان فرزندان و امامزادگان منسوب به امام سجاد(ع) كه با حضور روحانیون و فعالان كانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: علامه طباطبایی عشق و ارادت خاصی به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) داشتند.
وی خاطره ای در این زمینه نقل كرد و اضافه كرد: آیت الله علوی بروجردی كه نوه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی هستند، می فرمودند ما یكروز به اتفاق پدرم و مرحوم علامه مداح خدمت علامه طباطبایی رسیدیم؛ ایشان به علامه مداح فرمودند حالا كه تشریف آوردید برای ما روضه بخوانید و ایشان هم ضمن روضه اشعار ایرج میرزا را در وصف حضرت علی اكبر(ع) خواند؛ علامه بسیار گریستند و پس از اتمام روضه در حالیكه بیتی از شعر ایرج میرزا كه گفته است؛ «بعد از پسر دل پدر آماج تیر شد/ آتش زدند لانه مرغ پریده را» مرتب تكرار می كردند و فرمودند من حاضر بودم تمام تفسیر المیزان را به ایراج میرزا بدهم و او ثواب همین یك بیت شعر را به من بدهد.
وی افزود: حضرت آقای علوی بروجردی از این سخن علامه طباطبایی تعجب می كنند و به علامه عرض كردند؛ «شما ایرج میرزا را می شناسید؟! او یك شاعر هزل سرایی است!» كه علامه در جواب گفتند بله می شناسم و دیوان او را هم دارم مع ذالك حاضرم همه المیزان را با این یك بیت شعر عوض كن. سپس فرمودند من گمان ندارم كسی كه چنین بیتی را راجع به حضرت علی اكبر امام حسین(ع) سروده است، در روز قیامت حضرت سید الشهداء نسبت به این فرد بی تفاوت باشد.
روش تفسیری علامه روش اهل بیت(ع) است
نجفی قدسی با اشاره به شبهه ی ظالمانه و جاهلانه ی عده ای در مورد منهاج تفسیری علامه، اظهار نمود: عده ای كه درك روشنی از علامه ندارند می گویند چون روش تفسیری علامه قرآن به قرآن بوده نمی خواسته تفسیر را از اهل بیت(ع) بگیرد؛ این در صورتی است كه ایشان به مقدار زیادی از روایات متقن اهل بیت(ع) بهره برده است؛ اساسا شیوه روش قرآن به قرآن، روش خود اهل بیت(ع) است نه ابداع علامه چونكه در روایات بیان شده كه خاندان برای تبیین یك آیه از آیات دیگر بهره برده اند و علمای پیش از علامه هم این روش را داشتند و علامه آنرا باردیگر احیا كرد.
وی با اشاره به اینكه المیزان باید جهت استفاده اقشار مختلف جامعه به خصوص جوانان ساده نویسی شود تا همه بتوانند از آن استفاده كنند، اظهار داشت: امروزه تفسیر المیزان در جهان اسلام می درخشد، آیت الله جوادی آملی می فرمود المیزان تا قیامت باقی است و آیت الله نوری همدانی هم می فرمود كه چنین تفسیری از صدر اسلام تابحال بر قرآن نوشته نشده است.
استمرار انقلاب در گرو احیای مساجد است
این فعال قرآنی دین را ربط مردم با پروردگار و مستقل از عملكرد مسئولین دانست و عنوان كرد: با این همه تاكیدی كه بر اهمیت مسجد رفتن می شود، باید مسجدها این همه خالی باشد؟ این فاجعه است،
باید از هر راهی كه می توانیم مردم را به مساجد بكشانیم، ما انقلابمان از مسجدها شروع شده و استمرارش هم درگرو احیای مساجد است.
وی ادامه داد: خدمت به مسجد اعظم فرائض است و در مورد این امر همه باید احساس وظیفه كنیم؛ امام خمینی(ره) گفت «از فانتوم های آمریكا نترسید، از روزی بترسید كه مسجدها خالی بماند»؛ مردم اگر نمازشان لنگ باشد، همه چیزشان لنگ است چونكه نماز محور همه اعمال است.
نجفی افزود: آن آتش به اختیاری كه رهبری گفت مخاطبش تك تك شماها هستید كه ببینید در عرصه فرهنگی خلا كجاست و آنرا پر كنید؛ یكی ازین خلا ها مساجد است؛ باید برنامه ریزی كنید و طرحی نو در اندازید، دلخوش به چهارمسجد پررونق نباشد، مساجد غالبا خالی هستند.
وی خاطرنشان كرد: متاسفانه وضعیت مساجد كشور خوب نیست و از ۷۵ هزار مسجد كشور حدود ۳۵ هزار مسجد امام جماعت دارد و مابقی هم یك یا دو وعده نماز جماعت دارند و اغلب مساجد كاركرد قدیم خویش را از دست داده است.
مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با تاكید بر اینكه مساجد باید ۲۴ ساعته باز باشند و یكی از طرح ها در این زمینه، استخدام خادم افتخاری شیفتی برای مساجد است، تصریح كرد: محوریت فعالیت های قرآنی و هیئت ها باید در مساجد باشد نه اینكه مجالس عزاداری و قرائت را به خانه ها ببریم، امروز كانون های مساجد رسالت سنگینی دارند و ما باید مساجد را احیا نماییم.
یادآور می شود در این همایش از شهدای مدافع حرم خاندان شهید سید محمد حسین رضوی از پاكستان، شهید سیدعلی بهشتی از افغانستان، شهید عبدالحمید سالاری نخستین شهید مدافع حرم استان هرمزگان و شهید حجت الاسلام والمسلمین مصطفی قاسمی از همدان با دعوت از خانواده های آنها، تقدیر به عمل آمد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب