سیر تاریخی تحولات اجتماعی زبان فارسی
جاویدانی: سیر تاریخی تحولات اجتماعی زبان فارسی نوشته بهمن زندی انتشار یافت، به عقیده او برای فهم بهتر چالش های فعلی زبان فارسی و جامعه ایران، باید به دگرگونی های زبانی-اجتماعی در طول تاریخ توجه کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سیر تاریخی تحولات اجتماعی زبان فارسی» نوشته بهمن زندی توسط نشر لوگوس منتشر گردید. زندی با دیدگاهی گسترده و تاریخی به بررسی رابطه زبان فارسی و اجتماع پرداخته و اعتقاد دارد که برای فهم بهتر چالش های کنونی زبان فارسی و جامعه ایران، باید به دگرگونی های زبانی-اجتماعی در طول تاریخ توجه کرد.
بر این اساس که زبان و جامعه بشدت بر یکدیگر تاثیر می گذارند، و وظیفه اصلی زبان شناسی اجتماعی اینست که این تعاملات میان زبان و جامعه را بررسی کند و تحولات اجتماعی را پیگیری نماید تا بتوان آنها را بهتر تبیین و تفسیر کرد؛ باید گفت برای شناخت جامعه امروز ایران و با درنظر گرفتن ارتباط تنگاتنگ بین زبان و جامعه، ضروری است که تغییرات زبانی-اجتماعی ایران از ابتدا تابحال را مورد مطالعه قرار داد. بدین سان میتوان دیدگانی جامع از وضعیت زبان های متعدد در ایران، بخصوص زبان فارسی، عرضه داد و مسایل اجتماعی در رابطه با آنرا با جزئیات بیشتر تحلیل نمود.
به همین دلیل نویسنده تلاش دارد با استفاده از مطالعات انجام شده راهکارهایی مؤثرتر و مناسب تر برای حل چالش های روز زبانی-اجتماعی پیشنهاد کند.
بهمن زندی استاد دانشگاه پیام نور و سردبیر فصلنامه زبان شناسی اجتماعی است. ایشان تحصیلات دانشگاهی خویش را در رشته زبان شناسی در دانشگاه تهران با بهره مندی از استادان بزرگی همچون علی اشرف صادقی، علی محمد حق شناس، محمدرضا باطنی، یدالله ثمره، یحیی مدرسی تهرانی، علی افخمی، ژاله آموزگار و محمد دبیرمقدم به انجام رسانده و عمده تألیفات و تحقیقات وی در حوزه های زبان شناسی اجتماعی، نام شناسی اجتماعی و زبان شناسی آموزشی است.
در مقدمه این کتاب می خوانیم: «در زبان شناسی اجتماعی دو حوزه بسیار مورد توجه است. نخست بحث برنامه ریزی زبان که اهمیت زیادی دارد، و دیگری مبحث تماس یا برخورد زبانی است، که مهاجرت یکی از عاملهای مهم و تاثیر گذار در این برخوردهای زبانی است. ازاین رو اگر بحث تماس زبانی را از دیدگاه تاریخی بنگریم، شاید بتوانیم مسایل امروزی زبان را با دقت نظری بیشتر رصد و مطالعه کنیم… همچون مسایل اجتماعی مهمی که در بحث تحولات زبانی رخ داد، مبحث مهاجرت بود که در کنار عواملی همچون جنگ ها و انقلاب ها یکی از عوامل بزرگ در ایجاد تماس زبانی به حساب می آید، حتی میتوان اظهار داشت که تاثیر مهاجرت بر زبان خیلی بیشتر از تاثیر انقلاب بر تحولات زبانی است.»
کتاب «سیر تاریخی تحولات اجتماعی زبان فارسی» نوشته بهمن زندی، در ۳۳۲ صفحه، با قطع رقعی و قیمت ۴۳۰ هزار تومان توسط نشر لوگوس منتشر و به بازار عرضه شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب