توسط نشر نو انجام شد؛

عرضه کتابی در رابطه با عقلانیت، شکاکیت و دموکراسی در بازار نشر

عرضه کتابی در رابطه با عقلانیت، شکاکیت و دموکراسی در بازار نشر

به گزارش جاویدانی، کتاب در ستایش عقل؛ چرا دموکراسی وامدار عقلانیت است نوشته مایکل پ. لینچ با ترجمه یاسر میردامادی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، کتاب «در ستایش عقل؛ چرا دموکراسی وامدار عقلانیت است» نوشته مایکل پ. لینچ اخیرا با ترجمه یاسر میردامادی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این کتاب سال ۲۰۱۲ توسط انتشارات MIT در دانشگاه کمبریج انتشار یافته است.
مایکل پاتریک لینچ نویسنده این کتاب، متولد ۱۹۶۶ و استاد فلسفه دانشگاه کانکتیکات است. مدیریت مؤسسه علوم انسانی دانشگاه کانکتیکات هم از دیگر موارد مندرج در کارنامه اوست. دموکراسی، اخلاق و معرفت شناسی تکنولوژی از موضوع هایی هستند که این پژوهشگر در رابطه با شان پژوهش می کند. «جامعه همه چیزدان: حقیقت و تکبر در فرهنگ سیاسی» و «اینترنت ما: دانستن بیشتر و فهمیدن کمتر در عصر کلان داده ها» از دیگر آثار او هستند.
لینچ در مقدمه کتابش می گوید در نوشته های فلسفی، شکاکیت عموما با این ایده همبسته است که ما از معرفت بی بهره ایم. علاقه او به ارزش عقل، تا حدودی ناشی از گمان قدیمی اش به این امر است که علاقه واقعی به شکاکیت نه به خاطر نتایج شکاکیت برای معرفت فهمی است، بلکه این علاقه به جهت چالشی است که شکاکیت پیش روی اهمیت عقل ورزی و کار و بار دلیل آوری می نهد. به نظر لینچ، در بیشتر اوقات، معرفت کم اهمیت تر از چیزی است که فیلسوفان فکر می کنند. آنچه بیشترین اهمیت را دارد، اینست که بتوان از چنین معرفتی دفاع کرد و به آن وضوح بخشید. لینچ می گوید تفکرش در رابطه با این امور، از بسیاری آدم ها و موضوعات ریشه می گیرد.
مساله ارزش عقل یکی از قدیمی ترین مسائل فلسفی است و مانند خیلی از مسائل عمیق فلسفی، تنها جنبه آکادمیک ندارد. بلکه راهکارهای این مسئله نتایج دامن گستری برای فرهنگ دارند. لینچ می گوید کتابش، تلاش نقص آلود و نابسنده ای برای کلنجار با این مسئله است. همینطور دعوتی است به جدی گرفتن این مسئله و پیوستن به صف کسانی که در جهت حل آن تلاش می کنند.
کتاب «در ستایش عقل» ۶ فصل اصلی دارد که به ترتیب عبارت اند از: «امید و عقل»، «نه برده، نه ارباب: عقل و عاطفه»، «خواب و خیال محض»، «دلایل ته می کشند: سنت و عقل سلیم»، «سنت مقدس انسانیت» و «حقیقت و غم فراق».
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
ریاضیدان و فیلسوف بریتانیایی قرن نوزدهمی کلیفورد را بسا اوقات تجسم عقل به شمار می آورند. این توصیفْ حق این مرد را ادا نمی کند اما بگونه ای توصیف درستی است. کلیفورد قبل از مرگش در ۳۴ سالگی ابعاد از نظریه نسبیت اینشتین را پیشبینی کرده بود؛ او جبری را اختراع کرد که بعدها به نام خود او نام گذاری شد. با رمان نویسی به نام لوسی کلیفورد ازدواج کرد، کتاب قصه برای کودکان نوشت و حتی از غرق شدن کشتی عازم ساحل ایتالیا جان سالم به در برد. اما امروزه اگر کسی اصلا یادی از او بکند بیشتر به خاطر تک مقاله ای از وی با عنوان «اخلاقِ باور» است. این مقاله دفاعی پرشور، و البته قدری سفت و سخت، از اهمیت عقل است. این مقاله که به سال ۱۸۷۷ انتشار یافت، هنوز حرف ها برای گفتن دارد و من از آن بعنوان نقطه پرشی به سمت دفاع ایجابی خود از ارزش عقل استفاده می کنم.
کلیفورد موضع مصالحه ناپذیری در باب عقل دارد: «باور به هر چیزی بدون شواهد کافی، همیشه، همه جا و برای هرکسی، خطاست.» او این نکته را نخست با قصه ای در باب یک کشتی بیان می کند. روایت واقع نمای تلویزیونی آن از این قرار است: چندی پیش، یکی از خطوط اصلی هواپیمایی امریکا میلیونها دلار از جانب اداره هوانوردی فدرال جریمه شد. علت این جریمه آن بود که این هواپیمایی از بازرسی های در ارتباط با یافتن فرسودگی و تَرَک در بدنه هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ متعلق به این شرکت غفلت کرده بود.
این کتاب با ۱۸۲ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۰۰ هزار تومان انتشار یافته است.

0.0 / 5
334
1402/08/29
12:54:56
تگهای خبر: اینترنت , بازار , دانشگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
جاویدانی