عالی ترین نمونه از شهامت و دلیری
حضرت زینب(س) عالی ترین نمونه از شهامت و دلیری، دانش و بینش است. همراهی، همدلی، صبر، شکیبایی و استواری حضرت زینب(س) بعد از وفات حضرت زهرا(س) بود که به ایشان لقب ˮام ابیهاˮ را دادند.
به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، زینب در لغت، به مفهوم «درخت نیکو منظر» آمده و معنای دیگر آن «زین اب» یعنی «زینت پدر» است؛ حضرت زینب (س) یکتا زنی است که نه فقط در زنان، بلکه در مردان عالم، کمتر نظیرش را می توان دید.
پنجم جمادی الاول مصادف است با سالروز ولادت بانویی که با ولادتش صبر، وقار و شکیبایی معنا یافت. بزرگ بانویی که اسارت ایشان در کربلا تجدید حیات اسلام را به دنبال داشت. حضرت زینب (س) عالی ترین نمونه از شهامت و دلیری، دانش و بینش است. همراهی، همدلی، صبر، شکیبایی و استواری حضرت زینب (س) بعد از وفات حضرت زهرا(س) بود که به او لقب "ام ابیها" را دادند.
تک بعدی نبودن جزء خاصیت بارز حضرت بود و هر جا هر آن چه به ایشان ماموریت می دادند را به نحو احسن انجام و علاوه بر این که عالمه بودند «عابده آل علی» نیز نام گرفتند.
حضرت زینب (ع)، اسوه صبر است که با صبر و از خودگذشتگی که در راه امام زمان خود انجام داد همیشه در تارک شیعه مانند الماسی می درخشد. اگر این بانوی بزرگ در کربلا حضور نداشت می توان اظهار داشت که اهداف قیام امام حسین(ع) در کربلا می ماند. ایشان پس از عاشورا هم بعنوان پرستار یتیمان کربلا، مبلغ، سخنگو و تریبون اهل بیت(ع) در کوفه و شام بودند؛ مثل چنین بانویی در تاریخ کم داریم.
شخصی از امام حسین(ع) در ارتباط با چیستی "معرفت الله" سوال کرد و حضرت در پاسخ به این پرسش فرمودند "معرفت اهل کل زمانٍ اِمامَ هم الذی یجب علیهم طاعته"؛ معرفت الله به این معنا است که "انسان در هر زمانی امام زمان خویش را که اطاعت از او واجب است بشناسد". حضرت زینب(س) بالاترین معرفت را نسبت به امام زمان خویش داشته اند و یکی از جنبه هایی که حضرت زینب(س) را این چنین شاخص کرده است؛ همین "معرفت نسبت به امام زمان" است.
همراهی، همدلی، صبر، شکیبایی و استواری حضرت زینب(س) بعد از وفات حضرت زهرا(س) بود که به ایشان لقب "ام ابیها" را دادند. حضرت همه جور در کنار امیرالمومنین علی(ع) بودند. اگر به عمر ۵۷ ساله حضرت زینب(س) دقت نماییم می بینم که ایشان از حیث علمی عالمی هستند که معلم نداشتند و به تعبیری علوم ایشان علوم غیر تعلیمی است. ایشان سفره نشین امام و اهل بیت(ع) بودند و به همین دلیل مفسر و مبین قرآن شدند و در فصاحت و بلاغت همچون حضرت زهرا(س) بودند.
حضرت زینب (س) آن جا که نیاز بود در محفل عبادت بنشیند؛ نشست و آن جا که نیاز بود به میدان رزم بیاید با دو فرزندش و هر آنچه در توان داشت حضور پیدا کرد. حضرت زینب(س) با تمام سختی هایی که دید پیوند توحیدی با خداوند داشت که نشان از جامعیت بودن حضرت زینب(س) دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب