ابراهیم حسن بیگی :

در ۴دهه انقلاب فقط سه رمان ایرانی به پیامبر(ص) اختصاص یافته است

در ۴دهه انقلاب فقط سه رمان ایرانی به پیامبر(ص) اختصاص یافته است

به گزارش جاویدانی نویسنده رمان محمد(ص) با انتقاد از عملكرد ضعیف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خارج ازكشور اظهار داشت: ما ظرف ۴۰سال فقط سه رمان در این رابطه نوشته ایم و به واقع می توان گفت كاری نكرده ایم.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، ابراهیم حسن بیگی در ارتباط زنده تلفنی با برنامه فرهنگی ادبی «تقاطع فرهنگ» در شبکه رادیویی گفتگو در ارتباط با ترجمه این رمان به زبان فرانسوی اظهار نمود: سال ۸۴ یک کاریکاتور توهین آمیز دانمارکی در نشریه شارلی ابدو فرانسوی تجدید چاپ شد و بنده به این فکر افتادم که این مردم به ظاهر متمدن چگونه اجازه می دهند مسئولانشان چنین اهانت هایی صورت دهند؟!

وی که پیش تر بعنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی مشغول فعالیت بوده است، ضمن اشاره به اینکه کمتر اثری از کشورمان در جهت مذهبی ترجمه شده است، اظهار داشت: تصمیم گرفتم کتابی بنویسم که ترجمه آن سهل و ساده باشد.

حسن بیگی همینطور از استقبال خوب این اثر سخن گفت و اضافه کرد: چاپ دوم این اثر مقرر است در اکوادور رونمایی شود و ناشر از بنده خواست کتاب به زبان فرانسوی هم ترجمه شود.

وی ضمن اشاره به اینکه کتاب مذکور تلاش دارد به شکلی "جان بخشی" را در پیش گیرد، اظهار داشت: نوشتن در این عرصه کار سختی است چونکه نوشتن از یک فرد مقدس کاری دشوار می باشد و نویسنده باید تلاش کند خدای ناکرده خدشه ای به منظر عمومی نسبت به این چهره مقدس وارد نیاید.

حسن بیگی با اشاره به اینکه چنین آثاری عموماً بعنوان زندگی نامه ی داستانیِ ائمه (ع) نوشته می شوند، اضافه کرد: دنیای رمان مختص تخیل و ساخت و پرداخت های فضاسازانه است و نویسنده باید المان هایی از ذهن خود بسازد.
دبیر جایزه جلال افزود: وقتی قلم در دست گرفتم تا رمانی درباره پیامبر (ص) بنویسم، ساختار داستانی را در نظر گرفتم.

حسن بیگی ضمن اشاره به اینکه رمان مشتمل بر ۱۵ فصل است، اظهار داشت: ما ظرف ۴۰ سال فقط سه رمان در این رابطه نوشته ایم و به واقع می توان گفت کاری نکرده ایم.

وی ادامه داد: اوایل انقلاب ۱۵ نهاد و وزارتخانه در خارج از کشور متولی امور فرهنگی بودند و بودجه می گرفتند ولی با تجمیع شدن آنها، همه کارها تعطیل و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوجود آمد.

حسن بیگی تصریح کرد: این دوستان شاید آمارهایی عجیب و قریب بدهند ولی باید از آنها پرسید در حوزه رمان و کتاب ایرانی در خارج از کشور چه کرده اند؟!

او همینطور از نشست تخصصی اعضای هیئت علمی "جشنواره جلال" اطلاع داد و اظهار داشت: بر این اساس داورهای هر بخش مشخص شده اند و رایزنی های لازم انجام گرفته است.


منبع:

5.0 / 5
2720
1399/08/18
14:00:07
تگهای خبر: جشنواره , زندگی , فرهنگ , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاویدانی