توسط حوزه هنری همدان؛
كتاب خانه اربابی بهاءالملك منتشر گردید
كتاب خانه اربابی بهاءالملك نوشته خسرو محمدی با نگاه به تاریخ، فرهنگ، معماری و هنر استان همدان در بازه زمانی 1263 تا 1333 هجری قمری، توسط حوزه هنری همدان منتشر گردید.
به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، کتاب «خانه اربابی بهاءالملک» نوشته خسرو محمدی با نگاه به تاریخ، فرهنگ، معماری و هنر استان همدان در بازه زمانی ۱۲۶۳ تا ۱۳۳۳ هجری قمری، اخیرا توسط حوزه هنری همدان منتشر و راهی بازار نشر شده است.
خسرو محمدی نویسنده این کتاب، آنرا مدعی دو موضوع درباره استان همدان دانست و اظهار داشت: رسیدن به درک درست از شخصیت بهاءالملک، علل و انگیزه او از ساخت خانه اش در محل اعتمادیه و وقف آن و همین طور بیان حرف های تازه و بدیع از جغرافیا، فرهنگ و تاریخ استان همدان، دو محور مهم و جذاب کتاب "خانه اربابی بهاءالملک" است.
وی راز ماندگاری شخصیت «بهاءالملک» در تاریخ را خَیّر و واقف بودن او دانست و اضافه کرد: انجام کارهای فرهنگی، ادبی، سیاسی و جریان سازی های اجتماعی، در کنار خوش نامی و فرهیختگی، راز ماندگاری «بهاءالملک» در تاریخ است.
محمدی هدف اصلی این اثر را مطالعه چگونگی معماری «خانه اربابی بهاءالملک» و بیان تحول معماری استان در انتقال قدرت از قاجار به پهلوی اعلام نمود و اظهار داشت: این سازه برای مطالعه روند معماری تاریخ معاصر همدان، از اهمیت ویژه ای برخوردارست چونکه دارای پیوندهایی ژرف با رویدادها و دگرگونی های سیاسی و اجتماعی دوران گذار از قاجار به پهلوی و جنگ های جهانی است که در ساخت بنای مذکور تأثیرگذار بوده اند.
این پژوهشگر طبقه بندی خانه های قدیمی استان همدان را شامل «خانه اربابی ها»، «خانه خرده مالکان و ویژگان» و «خانه مردم عادی» برشمرد و اظهار داشت: در کنار اهمیت معماری این گونه سازه ها، وجود آثار منقول و غیرمنقول نظیر کتاب ها، اسناد و تصاویر، اهمیت این سازه ها را به لحاظ فرهنگی، هنری و بیان اوضاع اجتماعی، سیاسی و تاریخی برجسته می کند.
وی همین طور کتابخانه «خانه اربابی بهاءالملک» را با بیش از ۸۷۰ عنوان کتاب بسیار باارزش عنوان نمود و اظهار داشت: وجود نسخ خطی مانند «قانون ابن سینا» با قدمتی ۴۳۰ ساله و «نهج البلاغه» متعلق به قرن هفتم هجری قمری از آثار باارزش و شاخص این کتابخانه است.
وی کارکرد فعلی این بنای اصیل را بنابر وصیت واقف خیّر «بهاءالملک» درمانگاه اعلام نمود و اظهار داشت: بنابه وصیت بهاءالملک الان اهالی ۳۲ روستای استان همدان در این ساختمان تاریخی رایگان ویزیت و درمان می شوند.
کتاب خانه اربابی بهاءالملک بیستمین اثر مکتوب از دانشنامه استان همدان است که در پنج فصل و ۲۰۲ صفحه تدوین شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب